Ga naar hoofdinhoud

KWPN Kampioenschap Jonge Eventing-paarden verhuist naar Renswoude

Eventing

Na 10 jaar gaat het KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventing-paarden, dat voorheen werd georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen, naar Renswoude Horse Trials. Vanuit het KWPN is Marijke de Greef betrokken bij de organisatie: “Het deelnemersaantal was de laatste jaren niet groot en nam af. Dat is natuurlijk heel jammer, verschillende oud deelnemers hebben vanuit dit kampioenschap de doorstroom gemaakt naar het internationale toneel waaruit blijkt dat het een waardevol kampioenschap is.”

Door het kampioenschap te verhuizen naar de gerenommeerde internationale eventingwedstrijd Renswoude Horse Trials, wordt gehoopt hieraan een nieuwe impuls te geven. “Gelukkig ziet Renswoude Horse Trials ook het belang van dit kampioenschap in en hebben we samen de handen ineen geslagen.”

Veranderingen opzet

De wedstrijd voor jonge eventing-paarden is open voor vijf- en zesjarigen van alle stamboeken, de hooggeplaatste vijfjarige KWPN’er wordt KWPN Kampioen Vijfjarige Eventing-paarden. Naast de locatie zijn er nog enkele veranderingen meer voor dit kampioenschap. Zo vervalt de dressuurproef, maar tonen alle deelnemende paarden zich individueel in de springpiste in stap, draf en galop aan de jury. Aansluitend aan deze presentatie volgt het springparcours en kort daarna de terreinproef. Iedere combinatie werkt dus direct alle onderdelen van de wedstrijd achter elkaar af.

Tiende editie

Dit jaar vindt alweer de tiende editie van de Renswoude Horse Trials plaats. Deze grootschalige eventing-wedstrijd organiseert de internationale klassen CI2*-L, CCI3*-L, CCI3*-S, CCI4*-S en vanaf dit jaar dus ook het KWPN Kampioenschap. Voor de bezoekers is er, naast 5 dagen paardensport op topniveau, veel te beleven. Er zijn allerlei kraampjes, uitzicht op de cross en er is een uitgebreid horecaplein met eten en drinken.

Bron: KWPN/Horses.nl

Eén reactie op “KWPN Kampioenschap Jonge Eventing-paarden verhuist naar Renswoude

  • Mirjam

    Wel bijzonder dat de jonge eventingpaarden geen dressuurproef hoeven te laten zien van het KWPN. Aangezien veel grote wedstrijden uiteindelijk tussen de witte hekjes worden beslist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook