Ga naar hoofdinhoud

Opvallende Otazu wint met dubbele zege KWPN Kampioenschappen 4-jarigen

Otzu (Lord Pezi x Thunder vd Zuuthoeve) onder Martine van den Eijnden. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Zowel de halve finale áls de finale bij de vierjarigen winnen, dat lukt maar weinig paarden. Met een 9,3 voor het springen excelleerde toptalent Otazu (Lord Pezi x Thunder van de Zuuthoeve) vandaag opnieuw onder Martine van den Eijnden. Met een totaal van 27,3 punten won het fokproduct van Willem Greve overtuigd het kampioenschap voor vierjarigen.

Wim Versteeg en Antonius Schulze Averdiek kregen een sterke groep vierjarigen te beoordelen in de finale van het KWPN Kampioenschap in Exloo. Behalve de overtuigende winnares ging de rest van het klassement ten opzichte van de halve finale flink op de schop. Uiteindelijk gingen 24 vierjarigen van start en sprongen twee merries naar het podium.

Toptalent Otazu

Willem Greve’s toptalent Otazu (Lord Pezi uit Dolores MB van Thunder van de Zuuthoeve) kwam, zag en overwon onder Martine van den Eijnden. Als laatste starter in de finale lag alle druk op hun schouders maar de onbegrensde kwaliteiten en vermogen van deze merrie waren vandaag opnieuw niet te missen. “Deze merrie heeft een hele sterke galop met veel balans en ze werd keurig voorgesteld door haar amazone. Ze springt met een voorbeeldige voorbeentechniek, maakt achter de sprong heel goed af, heeft zeer veel lichaamsgebruik op de sprong en lijkt over veel atletisch vermogen te beschikken. Daarbij laat ze zich goed rijden en heeft ze veel bloed”, lichtte Wim Versteeg toe. Otazu behaalde een 9,3 voor het springen en een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen.

Oceanbridge B

Sophie Verges realiseerde ook een overtuigende rit met de ruin Oceanbridge B (Comthago VDL uit Kissbridge B van Freeman VDL, fokker Stal Bakker uit Zijldijk), goed voor een 9 voor het springen en een 8.8 voor het gaan tussen de hindernissen. “Dit paard laat zich heel fijn rijden, heeft een lichtvoetige galop en denkt heel goed mee in het parcours. Hij springt met veel atletisch vermogen en goede sprongafloop.” In dit kampioenschap bezette de goed springende

Ohlua-Carmen

Ohlua-Carmen (O’Neill van ’t Eigenlo uit Kahlua-Carmen sport-spr van F-One USA) van fokkers Martien en Frans Burgers onder Yindee van Wanrooij de derde plek. Deze kwaliteitsvolle merrie kwam uit op een 8,8 en 8,6. “Opnieuw een paard met een fraaie verrichting in deze finale. Ze galoppeert met veel balans en springt met een goed lichaamsgebruik, inzet en goede achterhandtechniek.”

Ovinio beste KWPN-goedgekeurde hengst

Als beste KWPN-goedgekeurde hengst eindigde de nummer twee van gister, nu als gedeeld achtste dankzij opnieuw een goede ronde: de veel gelijkenis met zijn vader tonende Ovinio (Ipsthar uit Kovinia sport-spr van Vigo d’Arsouilles, f/g Geert Moerings) onder Bas Moerings. De hengst werd in de halve finale tweede en sprong in de finale naar de achtste plaats.

Otzu (Lord Pezi x Thunder vd Zuuthoeve) onder Martine van den Eijnden. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Bron: KWPN/ Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.