Ga naar hoofdinhoud

Pavo Cup: Geen brons voor Kjento maar zilver

Kjento (Negro x Jazz) met testruiter Philipp Hess - Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vanmiddag werd bekend gemaakt dat KWPN-verrichtingstopper Kjento (Negro x Jazz) van zijn kopplaats na de halve finale was afgezakt naar derde plaats. Dat bleek te berusten op een rekenfout. Kjento werd niet derde, maar tweede in de Pavo Cup voor vierjarigen.

Kjento kreeg in de halve finale 89 punten van Toine Hoefs en Jan Wolfs. Hij kreeg een 7,3 voor de stap, een 9,8 voor de draf, een 9,9 voor de galop, een 8,5 voor de harmonie en een 9 voor de aanleg. Vandaag kreeg de hengst van Gertjan van Olst een 6,5 voor de stap, een 10 voor de draf, een 9,5 voor de galop, een 9 voor de harmonie en een 8,88 voor de totaalindruk van Joyce Heuitink en Gert van den Hoorn. Daarmee ging hij toen nog aan de leiding met 176,6 punten. Keano RS2 volgde na de eerste finaleronde op plaats 2 (173) en King’s Pleasure op 3 (172,6).

88 punten van Hess

Van Philipp Hess kreeg Kjento 88 punten. Het laagste aantal. King’s Pleasure kreeg namelijk 90 punten en Keano RS2 95. De 88 punten van Kjento zorgden voor een totaal van 264,6 punten en daarmee ging hij nog over King’s Pleasure heen (262,2). King’s Pleasure ging Kjento dus ten onrechte voor in de ereronde.

Einduitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook