Laura Chapot nam geen risico's en wint Challenge Cup week 10 - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Laura Chapot nam geen risico’s en wint Challenge Cup week 10

Laura Chapot en Chandon Blue. Foto © Sportfot
Met dertien ruiters in de barrage van de Challenge Cup in week 10 van het Winter Wequestrian Festival in Wellington was er veel strijd voor de overwinning. Nadat de eerste negen met een of meer balken de ring uitkwamen, lukte het Laura Chapot om als eerste om de nul te houden met Chandon Blue (v. Chacco-Blue). De vlotte rit leverde de Amerikaanse de zege op voor de Belgische Zoe Conter en Georgina Bloomberg, de overige twee foutloze combinaties.

“Als er zoveel in de barrage zijn, dan denk je dat je echt heel hard moet rijden”, zei Laura Chapot na afloop. “Sommigen gingen extreem snel ten koste van een balk. Dit was niet mijn snelste barrage ooit, maar mijn paard sprong geweldig. We hadden gelukkig een goede foutloze ronde. Ik nam geen risico’s op de laatste hindernis en gelukkig pakte dat goed uit.”

Laura Chapot rijdt de Chacco-Blue-zoon nu een jaar en heeft al de nodige goede resultaten achter haar naam staan. Eind februari won het paar de 2* Grand Prix in Wellington. In de Challenge Cup klokte de Amerikaanse de winnende tijd van 39,21 seconden. Alleen Amanda Derbyshire en Francisco Jose Mesquita Musa waren sneller, maar maakten beiden een springfout.

Na Chapot betrad Zoe Conter de ring met Davidoff de Lassus (v. Ugano Sitte). De Belgisch hield alle balken in de lepels en finishte in 40,48 seconden. Georgina Bloomberg bleef vervolgens met Manodie II (v. Carthago) ook foutloos en werd derde in 45,81 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook