Ga naar hoofdinhoud

Luciana Diniz’ masterclass met Anky naar Nederland

Advertentie
Luciana Diniz met Fit for Fun. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De voor Portugal rijdende Olympische springamazone Luciana Diniz rijgt al jarenlang op het hoogste niveau de ene succesvolle prestatie na de andere aan elkaar. Sinds twee jaar deelt zo over de hele wereld haar inzichten en werkwijze middels het meerdaagse programma Butterfly Ride. Stonden eerder landen als Duitsland, China, Brazilië en Portugal al op het programma, nu presenteert de amazone haar programma in april voor het eerst in Nederland.

Het programma leert de maximaal twintig deelnemers te focussen op de gestelde doelen, die elke ochtend met Diniz worden besproken. Daarin deelt de amazone haar ervaringen hoe zij Grote Prijzen wint. Het behalen van de doelen kan, zoals de amazone in een eerder interview met de Paardenkrant al aangaf, alleen wanneer lichaam en geest op één lijn zitten: “Rijden is slechts één van de acht aspecten van de Butterfly Ride. Andere thema’s zijn lichaam, geest, gedachten, stalmanagement, energie, relaties en het stellen van doelen. We moeten gedurende ons leven aan al deze aspecten werken om succesvol te zijn, of je nu ruiter bent of zakenman of moeder. Met deze meerdaagse masterclass leer je je eigen essentie kennen en kunnen lichaam en geest één worden. Alleen dan kun je het beste van jezelf geven.”

Dressuurles van Anky

In Erp worden in drie dagen tijd de deelnemers niet alleen bijgestaan door Diniz, die in haar lessen de ruiters met name leert zich te focussen op het springen. Anky van Grunsven is bereid gevonden om de cursisten dressuurmatig te verbeteren.
Voor een optimale focus op de persoonlijke doelen leren de deelnemers ook boogschieten en wordt in kleine groepen onder leiding van een mental coach dieper ingegaan op de mentale gesteldheid van de cursist. Daarnaast leert Dr. Carolien Munsters de deelnemers alles over de hartslagmeter. Elke dag wordt afgesloten met een evaluatie. De derde dag staat een wedstrijd op de planning, waarin de ruiters het tegen elkaar opnemen.

Elk niveau

Het Butterfly Ride-programma, dat van 12 tot en met 14 april 2019 in Erp wordt gehouden, is geschikt voor ruiters van alle leeftijden, ongeacht het niveau (dressuur of springen). Aangezien er voor de drie dagen ook een paard gehuurd kan worden zijn ruiters zonder eigen paard ook welkom.

Meer informatie: Butterfly Riding Camp.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook