Ga naar hoofdinhoud

Marianne Hendriksen Fokker van het Jaar dressuur

Fokker van het jaar dressuur, Marianne Hendriksen. Foto: Melanie Brevink
Dit jaar is Marianne Hendriksen uitgeroepen tot Fokker van het Jaar richting dressuur. Ze is ondermeer de fokker van de KWPN-hengst Amazing Star en het Olympiadepaard Glock's Undercover N.O.P

Er werden drie paarden uit de stam van Marianne Hendriksen, waaronder de aangewezen Davino V.O.D.-zoon Incognito, een hengst die komend najaar waarschijnlijk in het verrichtingsonderzoek loopt. Incognito is een stamgenoot van de KWPN-hengst Amazing Star (Flemmingh uit Thaliavrouwe ster pref v. Ferro). Amazing Star stond vijfde in de kampioenskeuring tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch en werd als vijfjarige gehuldigd als Pavo Cup-winnaar. Momenteel loopt de hengst Lichte Tour in Japan.

Faam

In de fokkerij maakt Amazing Star faam met de in Westfalen goedgekeurde Goldberg en de KWPN-hengst Five Star die recent een zilveren medaille haalde op het WK Jonge Dressuurpaarden. Daarnaast  staat de fokkerij van Marianne Hendriksen voor een fors aantal getalenteerde sportpaarden, waaronder het Grand Prix-paard DUPP Zhivago (v. Flemmingh), het Intermediaire II-paard Rising Star (v.Krack C) en het Lichte Tour-paard Untouchable (v. Ferro).

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook