Ga naar hoofdinhoud

Nederland loopt voorop in de export van paardenkennis

Global Champions Tour in Mexico Foto Manuel Queimadelos / Oxer Sport
Het gaat goed met de export van Nederlandse paardenkennis naar het buitenland. Dit jaar is Nederland weer sterk aanwezig op de Longines Global Champions Tour (LGCT) in Mexico-Stad. Hier vertegenwoordigt Equine Support International (ESI) in samenwerking met de Nederlandse ambassade ons land als vooraanstaand paardenland, onder de naam Holland Horse Land. De wedstrijden in Mexico beginnen op 11 april.

Het Holland Horse Land project wordt voor het vierde jaar op rij in samenwerking met de Nederlandse ambassade georganiseerd. De booth tijdens LGCT komt tegemoet aan een al jaren sterk stijgende vraag naar Nederlandse kennis en expertise in Mexico. Anne Loosveld, oprichter van ESI, hamert op het belang van kennisoverdracht.

‘Veel kennis nodig’

“Veel Nederlandse bedrijven helpen de paardensector in Mexico sterker te maken. Dat betekent: gezonde en fitte paarden die daardoor goed presteren. Om dat te bereiken, zeker in een land waar de paardensector zo snel blijft groeien als in Mexico, is veel kennis nodig”, aldus Loosveld.

‘Hulp bij training en management’

In samenwerking met partners als VDL, Henswoude, Molenkoning, Anemone, Havens, Stoeterij Sterrehof, HSI, Plospan en Gelissen Paardentransport, zal er tijdens de LGCT informatie worden verstrekt aan Mexicaanse en internationale paardenliefhebbers. Met de gecombineerde kennis van dit brede scala aan partners kan er worden bijgedragen aan het grote doel: dat paarden die naar Mexico verkocht worden, ook daar het management krijgen die ze nodig hebben. “Ieder paard kan fit zijn en daardoor presteren op de top van zijn kunnen,” zegt Loosveld. “Wat daarvoor nodig is, is de juiste training en management. Wij willen helpen die toegankelijk te maken.”

Ruim 20 KWPN’ers in actie

Meer dan 20 KWPN paarden komen in Mexico-Stad op de GCT in actie. Drie KWPN-hengsten hebben twee nakomelingen erbij: Namelus R leverde Amor van Yuri Mansur en H&M Christian K met Peder Fredricson; Carambole tekent voor het vaderschap van Hello Senator van Scott Brash en Bronislav Chudyba’s Frederiks; Verdi heeft New York ook van Bronislav Chudyba en Dolocia die onder Christian Ahlmann springt.

Bron persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.