Ga naar hoofdinhoud

29 Belgische gefokte paarden op Olympische Spelen

Exclusief
Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
29 Belgisch gefokte paarden (inclusief reserves) nemen deel aan de Olympische Spelen in Rio. Daarvan zijn er 18 BWP-gefokt. SBS en Zangersheide hebben respectievelijk zes en vijf ijzers in het vuur. Het merendeel verschijnt uiteraard in de springring: van de 29 paarden staan er 26 op de lijst bij het springen. 

Twee eventers en een dressuurpaard zijn eveneens BWP gefokt. Het gaat om Fletcha van ’t Verahof van de Belgische amazone Karin Donckers en Apollo vd Wendi Kurt Hoeve van de Italiaanse ruiter Stefano Brecciaroli in de eventing. In de dressuur neemt Foco Loco W (v. Sierappel) van de Dominicaanse amazone Yvonne Losos de Muniz de BWP-honneurs waar.

Springpaarden

Bij de springpaarden staan er 15 BWP-gefokte paarden op de lijst, waarvan twee reserves. Een van die reserves is Glock’s London van Gerco Schröder. Ook Emerald van ’t Ruytershof van Harrie Smolders is BWP-gefokt. Op de lijst van het BWP staan ook de KWPN-gefokte Zilverstar T (v. Berlin) en Imothep (v. Indoctro), terwijl het KWPN op hun lijst even gemakkelijk Emerald van ’t Ruytershof en Glock’s London op heeft genomen.

SBS

Zes SBS’ers en vijf Z-paarden staan op de FEI-lijst, waarbij Citizenguard Cadjanine Z reserve is voor Brazilië. Het halve Amerikaanse springteam bestaat uit SBS’ers. Mclain Ward rijdt HH Azur en Lucy Davis zadelt Barron. De andere SBS’ers komen aan de start voor Frankrijk, Zweden, Groot-Brittanië, en Spanje. Klik hier voor de volledige lijst met SBS’ers. 

3 paarden van Cees Klaver

Zangersheide is vooral goed vertegenwoordigd bij de Zuid-Amerikaanse landen. Z-paarden lopen in het Argentijnse team en onder de individuele ruiters uit Uruguay en Venezuela. Verder starten vader en zoon Taloubet Z en Taloubetdarco K Z voor respectievelijk Duitsland en Japan op de startlijst.

Taloubet Z van Christian Ahlmann is Z-goedgekeurd, maar werd als veulen KWPN geregistreerd door Cees Klaver. Cees Klaver fokte ook Taloubetdarco K Z en Big Star. Er lopen dus maar liefst drie (!) paarden van de Noord-Hollander in Rio.

Klik hier voor de volledige lijst van de FEI (springen). 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook