Ga naar hoofdinhoud

Alex van Silfhout: ‘Eigenlijk mogen we niet zeuren’

Alex van Silfhout (links) en KNHS-teammanager Ad Wagemakers (rechts) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Nederlandse dressuurteam eindigde buiten de medailles in de landenwedstrijd van de Olympische Spelen in Tokio. Bondscoach Alex van Silfhout toont zich weinig tevreden met de vijfde plek die zijn team wist te bemachtigen. “We willen een medaille natuurlijk", aldus Van Silfhout. "Uiteindelijk moeten we reëel blijven."

“Twee van de drie Nederlandse paarden hebben heel weinig ervaring op dit niveau. Het kan in de toekomst nog veel beter, maar het is nu nog te pril allemaal. De meeste paarden hier hebben toch wel wat meer ervaring. Nederland heeft een heel aantal goede jonge paarden die straks veel kunnen betekenen voor de sport”, vertelt Alex van Silfhout.

Vaste waarde en weinig ervaring

Edward Gal kwam met Total US (v. Totilas) tot 79,89%. Volgens de bondscoach een knappe prestatie gezien de geringe ervaring van Total US. Hans Peter Minderhoud scoorde met Dream Boy (v. Vivaldi) 76,15%, Marlies van Baalen met Go Legend (v. Totilas) 71,29%. “Hans Peter heeft laten zien een vaste waarde te zijn voor het team. Ook Marlies rijdt hier met een jong paard en zij had de pech een paar fouten te hebben. Eigenlijk mogen we niet zeuren als we bedenken dat deze paarden nog maar weinig ervaring hebben. Er zijn landen die op dit moment beter zijn; zo eerlijk moeten we zijn.”

Bron: KNHS

2 reacties op “Alex van Silfhout: ‘Eigenlijk mogen we niet zeuren’

  • Dit was van te voren wel te voorspellen dus wees tevreden met deze scores het welzijn van de paarden staan voorop sporen moeten niet nodig zijn eigenlijk sporen af is beter

  • Als je naar de beoordelingen van de jury’s kijkt, kun je ook nog wat vraagtekens zetten. Zo beoordeelden jurylid op B Francis Verbeek (NL) en Andrew Gardner (GBR) op F Gal en Minderhoud aanmerkelijk hoger dan de andere juryleden. Gal (6e plaats) kreeg van Verbeek 87.100 en van Gardner 87.3245 goed voor een 4e en 5e plek. Minderhoud op plek 12 kreeg van Verbeek 83.000 en van Gardner 83.050 beide goed voor de 8ste plaats. Als deze juryleden dit niet hadden gedaan dan was Gal op de 9e plaats en Minderhoud op de 15e plaats uitgekomen!!! https://results.equi-score.de/…/2021/15496/en/resultlist/4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook