Ga naar hoofdinhoud

Alex van Silfhout: ‘We hadden op iets meer gehoopt’

Alex van Silfhout (links) en KNHS-teammanager Ad Wagemakers (rechts) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de twee goede ritten van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in de Grand Prix zette Marlies van Baalen op de tweede dag een mindere prestatie neer. Fouten brachten haar niet verder dan 71,61%. “We hadden op iets meer gehoopt”, stelt bondscoach Alex van Silfhout.

“Marlies had haar paard net niet helemaal scherp, waardoor een paar foutjes ontstonden. Daar moeten we in het losrijden voor de Grand Prix Special nog wat aan doen, zodat Go Legend wat frisser in de ring verschijnt. Gelukkig is er nog niets verloren, want de Grand Prix telt alleen als kwalificatie voor de landenwedstrijd en de kür op muziek.”

Dinja niet in overweging?

Met die woorden uit een persbericht van de KNHS lijkt het uitgesloten dat Alex van Silfhout overweegt om Dinja van Liere met Haute Couture (v. Connaisseur) in te zetten in de landenwedstrijd op dinsdag. In hun laatste Spécial (Rotterdam) scoorde de combinatie 75,66% in de Spécial en op het NK was er 73,936% (net iets onder Marlies van Baalen en Go Legend).

De mogelijkheid om Dinja te laten starten is er wel in Tokio: De bondscoaches kunnen na de Grand Prix (tot twee uur voor de Spécial op dinsdag) nog besluiten om in de landenwedstrijd hun reserveruiter aan de start te laten komen. Dat moet op grond zijn van een ‘veterinaire reden’, maar een attest van de eigen teamdierenarts is daarbij voldoende (lees: als een bondscoach dat wil, kan het).

Van Silfhout en Van Liere in de buurt van corona-geïnfecteerde

Maar dan moeten de beperkingen tegen die tijd wel opgeheven zijn voor Dinja van Liere. “Net als Dinja van Liere kreeg ik ook het bericht dat ik een ‘close contact’ was”, vertelt de bondscoach namelijk aan de KNHS. “Vanwege het verhoogde risico werden we meteen geïsoleerd en kregen we meer regels om ons aan te houden. Inmiddels hebben we gelukkig al meer vrijheden gekregen en wachten we op definitief groen licht”, meldt Van Silfhout.

Bron: KNHS/Horses.nl

Eén reactie op “Alex van Silfhout: ‘We hadden op iets meer gehoopt’

  • Rien. Van Liere

    Zou een hele mooie geste zijn en getuigen van een groot sporthart en ook zo verdiend voor dinja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook