Ga naar hoofdinhoud

BWP heeft meeste springpaarden in individuele finale

Daniel Deusser met Killer Queen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Waar het KWPN in de dressuurfinale oppermachtig was (9 van 18 finalisten), zijn de de dertig springpaarden in individuele finale vandaag wat evenrediger verdeeld over de verschillende stamboeken. België levert de meeste finalisten: vijf BWP'ers, twee Z-paarden en twee SBS-paarden. De Belgische springruiters scoren dus niet alleen (alle drie de ruiters door), maar ook de Belgische fokkers. Daar tussen ook de favorieten voor een medaille Killer Queen VDM (BWP, fokkers: Dirk en Ann Bruggeman-Carpentier) en H&M All In (SBS, fokker: Bas Huybregts). En de door Nederlanders Pascal Habets en Monique Limpens gefokte Z-ruin Beauville Z (v. Bustique) van Maikel van der Vleuten moeten we ook niet uitvlakken.

Het KWPN volgt samen met Holstein op een tweede plaats achter het BWP met vier paarden in de finale. De KWPN-finalisten zijn de andere favoriet Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum), Marc Houtzagers Sterrehof’s Dante N.O.P. (Canturano uit Zidante ster IBOP-spr sport-dr D-OC van Phin Phin, fokker J.W.J. Soeter uit Stokkum), Dsarie (Veron uit Tinette prest van Ahorn, fokker M. Smit uit Dedemsvaart) en de door Stal Shakira uit Nijkerk gefokte Galanthos SHK (Arthos R uit Canta B elite EPTM-spr PROK van Cantos).

Westfalen en Selle Français drie

Westfalen en Selle Français hebben drie paarden in de finale. Zangersheide en het SBS dus twee en hetzelfde geldt voor het Ierse stamboek ISH en Oldenburg-International (de twee Schockemöhle-paarden van de Japanners).

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “BWP heeft meeste springpaarden in individuele finale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook