Ga naar hoofdinhoud

Drie gebroken ribben voor Theo van de Vendel

Theo van de Vendel was hier aan een fijne cross bezig, tot Zindane in hindernis 24 voor de uitsprong van zijn lijn afweek en ten val kwam. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Na zijn val op hindernis 24 vanmiddag werden er bij controle in het ziekenhuis drie gebroken ribben bij de ruiter geconstateerd. Zijn paard Zindane heeft alleen een krasje op zijn knie opgelopen.

“Na een val wordt je verplicht onderzocht door een dokter op het terrein. In eerste instantie heb je nog veel adrenaline in je lijf, maar toen ik op de tafel ging liggen voelde ik het toch wel knarsen. Ik herkende het gevoel, want ik heb ooit eerder m’n ribben gebroken na een val met een crossmotor. In het ziekenhuis werd dat vermoeden inderdaad bevestigd, ik heb drie gebroken ribben en moet me de komende twee weken rustig houden en mag niet paardrijden”, vertelt Van de Vendel aan Ruiters in Oranje.

Morgen zal hij wel als supporter bij de afsluitende springwedstrijd aanwezig zijn

Bron: RuitersinOranje

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook