Ga naar hoofdinhoud

‘Goede voorbereiding op klimaat Tokio is absolute noodzaak’

Afgelopen dagen heeft de wereldpaardensportbond FEI haar jaarvergadering gehouden. Plaats van handeling van deze General Assembly was Moskou. Ook de komende Olympische Spelen in Tokio en de klimatologische uitdagingen die deze Spelen voor mens en dier met zich meebrengen zijn uitgebreid aan bod gekomen. "Goede voorbereiding op het klimaat in Tokio is een absolute noodzaak, dat is duidelijk", meldt de KNHS.

Daarnaast zijn gedurende de General Assembly diverse grotere en kleinere reglementsaanpassingen in de verschillende disciplines besproken.

Hieronder een aantal overige belangrijke beslissingen op een rij.

– Reining stond als officiële FEI discipline ter discussie op deze General Assembly. Besloten is dat Reinig onder FEI vlag blijft bestaan en er zijn goede afspraken gemaakt met de NRHA (National Reining Horse Association van de Verenigde Staten).

– Ook rondom de discipline Endurance was veel discussie waarbij vooral het waarborgen van het paardenwelzijn op alle wereldwijde evenementen een speerpunt was. De Europese Federatie had op dit gebied diverse amendementen ingediend die allen zijn overgenomen waarmee een belangrijke stap voorwaarts is gezet op het gebied van het welzijn van de paarden.

– Voor iedere sporter te paard gaat gelden dat er vanaf 1 januari 2021 uitsluitend nog mag gereden met ‘protective headgear’. Iedereen te paard moet vanaf dat moment een veiligheidshoofddeksel dragen. De zogenaamde veiligheidshoeden zijn ook toegestaan, de traditionele dressuurhoed niet meer.

Lees ook:

WK Jonge Dressuurpaarden terug in Ermelo, WK’s Wereldruiterspelen verdeeld

Meer informatie een uitgebreid liveblog van de General Assembly

Bron: KNHS

 

 

Eén reactie op “‘Goede voorbereiding op klimaat Tokio is absolute noodzaak’

  • jan jonas

    Ik hoop dat de dames en heren van het olympisch comité wijze besluiten nemen. Maar ik vrees het ergste. Olympische spelen in Honk Kong is te vergelijken met Tokio en Honk Kong was dramatisch slecht, zoveel positieve dopingtesten bij paarden daar waren, was ongekend. De oorzaak heb ik reeds eerder gemeld. Het kan zo weer gebeuren als men geen rekening houd met de condities. Later in 2009 heb ik in Duitsland meegewerkt aan een thema “wat is de best toelaatbare doop” omdat het vertrouwen zoek was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook