Ga naar hoofdinhoud

IOC wordt wakker: datum Olympische Spelen wankelt

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hield tot op heden vol dat zij geloven dat de Olympische Spelen onveranderd doorgang konden vinden. In een persbericht van gisteren is de toon van het IOC veranderd. Thomas Bach zei: "Het IOC blijft Tokio 2020 volledig steunen. Speculatie op dit moment zou contraproductief werken."

Wat daarbij opvalt is dat de datum van de openingsceremonie niet meer wordt genoemd, terwijl dat in eerdere persberichten wel werd gedaan. Dat viel de Duitse journaliste Evi Semioni van de Frankfurter Allgemeine op.  Daarmee wordt indirect bevestigd dat het IOC ondertussen ook niet meer zo zeker is van de zaak. Verschillende atleten hebben al opgeroepen tot verplaatsing van de Spelen.

Bron: IOC/FAZ

Eén reactie op “IOC wordt wakker: datum Olympische Spelen wankelt

  • jan jonas

    Rick Helmink, goed artikel want het IOC wil het wel doorlaten gaan ondanks de grote risico’s. Natuurlijk zijn de belangen aan zowel aan JAPANSE en IOC zijde groot. Dit virus was al door een fictie schrijver (Dean Koontz “The eyes of Darkness”) in 2012 voorspelt, gaat veel langer duren, vooral in TOKIO waar de vochtigheid-graat boven de 90% ligt kan het coronavirus zich in water- monocullen makkelijk verspreiden. Het IOC mag zich zorgen maken en rekening houden met het ergste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook