Ga naar hoofdinhoud

Kijk terug: de küren van Von Bredow, Werth en Dujardin

Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Horses.nl bracht gisteren (met dank aan Eurosport) al de kür (en de Spécial) van Edward Gal en Glock's Total US, maar inmiddels kunnen we ook de küren laten zien waarmee het eremetaal werd verdiend. Bekijk hier de kür van Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB, de kür van Isabell Werth en Bella Rose en (een deel van) de kür van Charlotte Dujardin en Gio. Bij de Duitse amazones mét commentaar van Sönke Rothenberger.

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Kijk terug: de küren van Von Bredow, Werth en Dujardin

 • Meer dan 40 jaar geleden verloor ik mijn hart aan de Trakehners. Hun schoonheid, aparte karakter, het op de mens gericht zijn, de bijzondere geschiedenis met de hartverscheurende episode in de tweede Wereldoorlog waarbij de fokkerij bijna verloren ging… cultureel erfgoed.
  Het is een klein stamboek, met maar een paar honderd veulens ieder jaar. Het was mijn grote wens dat ooit eens een Trakehner olympisch kampioen zou worden. Gaf niet wie er op zat. En nu is dan die droom uitgekomen, en hoe! De meeste paarden in Dalera’s pedigree heb ik bij leven mogen zien en de fokkerij zich zó zien ontwikkelen… WoW! Dank aan Jessi en Dalera en dank aan horses.nl en Eurosport dat ik nu van de kür kan genieten… tijdens de wedstrijd zelf was ik veel te zenuwachtig! Er is een dus een mevrouw van 68 in de Achterhoek héél, héél blij en trots! HC

 • MJ Kochx

  Harmonie heeft gezegevierd … drie amazones die tijdens de proef al konden genieten en er ontspannen op konden zitten.
  Dalera in de verruimingen zonder versnelling, constant op lengte en een vriendelijk, stil beeld. Jessica von Bredow heeft volgens mij de hele proef gestraald.
  Bella Rose, niet klassiek in de pi/pa en geen ster in de uitgestrekte draf, maar de band met Isabell is geweldig.
  Gio en kampioene-hoe rijd/begeleid je een jonkie – Charlotte Dujardin, super om te zien.
  Ook chapeau voor Denise Schulz met Sanceo – klassiek in de piaffe met een mooi dalende achterhand en ook hier zo’n sympathiek beeld, heb helaas maar een klein stukje van de Kür gezien, maar de Special was om van te watertanden!
  Masterclass van Carl Hester met En Vogue in hoe bereid ik mijn oefeningen voor en zo waren er nog legio.
  Nederland heeft nog wel wat huiswerk om hierbij in de buurt te komen.
  Dit is waar de dressuur ontroert en motiveert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook