Laura Graves kocht Verdades als veulen van video - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Laura Graves kocht Verdades als veulen van video

Exclusief
Laura Graves met de KWPN-gefokte Verdades Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het verhaal van Laura Graves en Verdades is als een sprookje. Ze reed vrijdag overtuigend naar een tweede plaats in de Spécial met de Florett-zoon uit een tuigpaardmoeder. De ouders van Graves kochten Verdades als veulen na het zien van een video. Ze deden dat bij Eugène Reesink, die ook Rosevelt van Allison Brock verkocht. Lees vrijdag een interview met de handelaar in Paardenkrant-Horses.nl. 

“Via de commissionair Steve Wolgemuth kwamen de ouders van Laura Graves bij mij terecht. Ik nam alle paarden van wijlen Piet Crum af en daar zat ook Verdades tussen. Ik maakte een video van hem en op basis van die video kochten pa en ma Graves het veulen. Ik verkocht dat veulen voor heel normaal geld”, vertelt Reesink. “Het was een bedrag van vier cijfers en niet eens bovenin die vier cijfers.”

Verdades als veulen
Verdades als veulen (still uit video Eugène Reesink)

Niet eerste keus

NBC maakte een reportage over Graves en Verdades. Daarin vertelt de amazone dat Verdades niet eens de eerste keuze was. “Een ander veulen was onze eerste keus, maar die was vlak voordat we hem kozen verkocht. Zo kwamen we bij Verdades terecht.”

De Graves verscheepten het veulen naar Amerika en veranderden daar zijn naam Victor in Verdades. “Victor is een serieuze naam, dat paste niet echt bij hem. Verdades betekent in het Spaans eerlijk en dat is hij ook. Goudeerlijk.”

Geen makkelijke weg

De weg naar de Grand Prix was niet makkelijk. Verdades was goudeerlijk, maar Graves had de nodige problemen met hem. Verdades gooide de Amerikaanse regelmatig van zijn rug. “Het was een drama. Ik brak m’n rug na een val en ik besloot met m’n ouders dat hij verkocht moest worden.”

Onverkoopbaar

Graves en haar ouders wisten niet wat ze aanmoesten met de Florett-zoon. Ze wilden hem verkopen, maar dat lukte niet. “Niemand wilde hem kopen.”

Debbie McDonald was de redding voor Graves en Verdades. “Ze zei tegen me: dit is een paard voor de internationale ring. Sindsdien heb ik niets meer in de weg laten staan.”

Lees het hele verhaal in Paardenkrant-Horses.nl van deze week (donderdag online beschikbaar en vrijdag in de papieren versie).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NBC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook