Ga naar hoofdinhoud

Noodtoestand in Tokio om verspreiding coronavirus

Terwijl landen bezig zijn hun atleten te selecteren voor de Olympische Spelen in Tokio, blijven de twijfels bestaan over de vraag of het mega-evenement komende zomer in verband met het coronavirus wel door kan gaan. De Japanse regering heeft voor de hoofdstad en de drie aangrenzende steden Saitama, Chiba en Kanagawa vanaf vandaag tot 7 februari de Covid 19-noodtoestand uitgeroepen.

De functionarissen van de Spelen blijven hoopvol. ”De noodtoestand biedt de gelegenheid om de situatie van Covid-19 onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat er een veilige Spelen plaatsvindt. We zullen de nodige voorbereidingen treffen.”

‘Veilige en beveiligde’ Olympische Spelen

De aankondiging van de noodtoestand door de Japanse premier Yoshihide Suga is een reden tot bezorgdheid, maar volgens de premier is Japan vastbesloten om ​​’veilige en beveiligde’ Olympische Spelen te organiseren. Suga is ervan overtuigd dat de publieke opinie gunstig zal zijn zodra het Aziatische land groen licht krijgt van de lokale autoriteiten en de geplande vaccinaties eind februari beginnen.

‘Ergste is nieuwe uitbraak’

Dick Pound, lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is minder optimistisch over de doorgang van de Spelen. ”Ik ben er niet zeker van dat de Spelen echt kunnen plaatsvinden, omdat het ergste een nieuwe uitbraak van het virus zou zijn. Atleten zouden bovenaan de vaccinatielijsten moeten staan ​​en dit zou een voorwaarde moeten zijn om Japan binnen te komen.” Maar het IOC verklaarde een paar dagen geleden dat atleten hiertoe niet verplicht zullen zijn. 

Bron: Horses.nl/Stud for Life

2 reacties op “Noodtoestand in Tokio om verspreiding coronavirus

 • jan jonas

  Het IOC kan zich kan zich zeker veel zorgen maken. Het Covid virus is zich hard aan het muteren, er duiken overal mutanten op in China, Engeland en zuid Afrika en Japan loopt met vaccineren achter. Het traject zoals het internationaal genomen is ter bestrijding van dit virus , denk ik dat ook dit jaar de spelen niet door zullen gaan.

 • marcel dufour

  De enige kans die er is om de OS door te laten gaan is door alle sporters en officials in een bubbel te plaatsen waar niemand meer in of uit kan ten tijde van het evenement.
  Voor de hippische sport is dat nog niet eens het grootste probleem.
  Het fatsoenlijk kunnen voorbereiden op een zware OS zonder dat er grote concoursen vooraf zijn, is zo goed als ondoenlijk.
  Net als atleten hebben ook paarden regelmaat nodig en daar hoort zeker het met regelmaat presteren op hoog niveau bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook