Ga naar hoofdinhoud

Olympische toekomst paardensport onzekerder dan gedacht

Dressuurpiste Olympische Spelen 2024. Foto: paris2024.org

De Olympische toekomst van de paardensport is onzekerder dan gedacht. Dat tekent St. Georg-uitgeefster Gabrielle Pochhammer op na een gesprek met FN-secretaris-generaal Sönke Lauterbach naar aanleiding van de FEI ledenvergadering in Kaapstad. "In verschillende gesprekken is duidelijk geworden dat de Olympische toekomst van de paardensport zelfs bij de Spelen van 2028 in Los Angeles niet zo zeker is en ook bij de Spelen van Brisbane in 2032 ligt er nog veel open."

De voorbereiding voor de paardensportonderdelen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 loopt ook behoorlijk achter op schema. De FEI en het IOC hebben weliswaar eindelijk een partner gevonden die de hippische onderdelen organiseert (GL Events, onder andere de organisator van Equita Lyon), maar alles loopt behoorlijk achter op schema.

Allerlei compromissen

Volgens FEI-president Ingmar De Vos moet de paardensport allerlei compromissen aangaan, niet in de laatste plaats omdat de locatie (het park van Château de Versailles) gedeeld wordt met de vijfkampers (die in Parijs voor de laatste keer ook paardrijden).

Kostenbesparing

Verder wordt er aan alle kanten flink op kosten bespaard (zo is het idee bijvoorbeeld dat grooms in de vrachtwagens moeten slapen), worden de paarden per discipline gestald (en niet per land) en zullen er ook geen test-events op Versailles worden georganiseerd.

Klik hier voor een video van de voorbereidingen (vanaf ongeveer 7u04min)

Bron: St.Georg / FEI

Eén reactie op “Olympische toekomst paardensport onzekerder dan gedacht

  • jan jonas

    Dat de olympische spelen voor paarden misschien niet doorgaan, hebben wij aan ons zelfs te danken. Stelselmatig zijn de paarden en de sport in een verkeerd daglicht gebracht. Waar niets is verliest de keizer zijn recht, is een doeltreffend gezegde.
    Paardensport net als andere sporten hebben een hoge emotionelen waarden. En daar doen wij al die moeite voor. Dit geld ook een NK,EK en WK. Een sport zonder emotie is geen sport. Emotie is goed voor de Pers. Dus ik ben tegenstander voor het schrappen van de Olympische spelen voor paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.