Ga naar hoofdinhoud

Onrust over doorgang Olympische Spelen

"Met de dag wordt het doorgaan van de Olympische Spelen in Tokio, zaterdag over precies een half jaar, scherper in twijfel getrokken. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Times is er in gastland Japan zelfs al een besluit genomen: het gaat niet door." Met dit bericht kwam vanmorgen de NOS. Ook het doorgaan van evenementen in Nederland zoals de Grand Prix op Zandvoort wordt in twijfel getrokken.

The Times schrijft dat een lid van de Japanse regeringscoalitie heeft gezegd dat zijn regering achter gesloten deuren de conclusie heeft getrokken dat de Olympische Spelen in Tokio vanwege het coronavirus afgelast moeten worden. Vorige week vrijdag uitte Taro Kono, de minister van bestuurlijke en regelgevende hervormingen in Japan, zijn twijfels. Hij was daarmee de eerste hoge ambtenaar in Japan die z’n twijfels uitsprak.

IOC: ‘Geen plan-B’

Het IOC is echter vastbesloten om de Spelen door te laten gaan. IOC-voorzitter Thomas Bach meldde in een Japanse persbureau: “Op dit moment hebben we geen reden om te geloven dat de Spelen van Tokio niet op 23 juli geopend zullen worden in het Olympisch Stadion. Daarom hebben we ook geen plan-B. We zijn vastbesloten om deze Spelen veilig en succesvol te maken.”

Japanse premier reageert niet

Een woordvoerder van de regering heeft het bericht dat de Spelen afgelast gaan worden, inmiddels ontkend. De Japanse premier Yoshihide Suga wilde niet reageren, maar zei in het Japanse parlement vrijdag dat hij samen met de stad Tokio en het Japans Olympisch Comité werkt om de Spelen op de geplande aanvangsdatum van 23 juli te organiseren.

Ook in Nederland twijfelen deskundigen openlijk over sportevenementen die dit jaar op de agenda staan.

Lees het volledige bericht op de hier NOS site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook