Ga naar hoofdinhoud

Overgrote meerderheid federaties stemt vóór het nieuwe OS-format

De Amerikanen (zilver), Zweden (goud) en Belgen (brons) op het podium Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het General Assembly van de FEI stemde vandaag een overgrote meerderheid vóór het in Tokio geïntroduceerde – en zeer omstreden – Olympische format met drie ruiters per team. Zo omstreden als het format besproken werd, zo ziet het er niet uit qua stemuitslag: 70 naties stemden vóór het nieuwe format, 30 tegen.

Dat is ook te verklaren: teams van drie betekent meer federaties die een team mogen uitzenden naar de Spelen van Parijs. Over het kwalificatiesysteem voor de Spelen van Parijs werd ook gestemd. De uitkomst hier: 81 vóór, 15 tegen.

Veel kritiek

In aanloop naar de Spelen van Tokio was er veel kritiek op het nieuwe format. En tijdens de Spelen – waar met name in de teamwedstrijd springen lelijke beelden de wereld over gingen – laaide die kritiek nog eens op. FEI-voorzitter Ingmar De Vos beloofde een uitgebreide evaluatie en de federaties kregen de kans om schriftelijk bezwaren over het format in te dienen (8 van de 136 federaties hadden dat voor de deadline gedaan).

Topruiters

Topruiter Steve Guerdat deed namens de IJRC op de openingsdag van het General Assembly nog een poging om de federaties te overtuigen van het team van vier, zoals veel andere superruiters (en paardenmannen) zoals Marcus Ehning, Ludger Beerbaum, Mclain Ward, Nick Skelton en Rodrigo Pessoa zich ook al vaak over het thema uitspraken.

Dat laatste heeft niet gebaat. De kogel is door de kerk. Het blijft bij teams van drie in Parijs.

Lees hier de complete samenvatting van het FEI General Assembly vandaag

Bron: Horses.nl/FEI

2 reacties op “Overgrote meerderheid federaties stemt vóór het nieuwe OS-format

  • Luc

    Als er volgende keer weer paarden de oxers ingejaagd worden door dit format kun je er vergif op innemen dat we op weg zijn naar 0 ruiters per team, ofwel geen paardensport op de OS

  • marcel dufour

    Paarden worden niet door een format “oxers ingejaagd” maar door ruiters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.