Ga naar hoofdinhoud

Paardensport levert niet in voor Olympische Spelen Parijs 2024

Springpiste Olympische Spelen 2024. Foto: paris2024.org

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag formeel bevestigd dat de paardensport geen startplaatsen hoeft in te leveren tijdens de Olympische Spelen in Parijs 2024.


Voor de drie disciplines springen, dressuur en eventing betekent dat dat zowel de landen- als individuele wedstrijd blijft bestaan. In totaal is daarbij ruimte voor 200 ruiter-paard combinaties. Er zijn 75 startplaatsen voor het springen, 65 voor eventing en 60 voor de dressuur. 

Blijk van waardering

“We zijn blij met deze formele bevestiging vanuit het IOC voor de drie disciplines en het quotum van 200 startplaatsen”, vertelt FEI president Ingmar de Vos. “Zeker als je bedenkt dat de totale sport startplaatsen moet inleveren. We zien het ook als een blijk van waardering voor de inspanningen van de FEI en de internationale paardensportwereld om de sport te laten groeien en meer bekendheid te geven.”

Unesco Werelderfgoed

De paardensportdisciplines worden verreden rond het prachtige Versailles met het prachtige paleis van Koning Louis XIV als decor. Deze locatie staat te boek als Unesco Werelderfgoed en dient ook als strijdtoneel voor de Olympische vijfkamp. Ook het volledige programma van Parijs 2024 werd officieel geaccepteerd.

Klik hier voor het persbericht van het IOC 

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook