Ga naar hoofdinhoud

Paardensport voorgedragen door IOC voor Olympische Spelen 2028 Los Angeles

Ingmar De Vos, FEI voorzitter. Foto: FEI/Liz Gregg

De FEI heeft bekendgemaakt dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de paardensport wederom zal voorstellen voor opname in het Olympisch programma voor de Spelen van Los Angeles 2028. Definitieve goedkeuring zal plaatsvinden tijdens de IOC-sessie in februari 2022.

Tijdens de vergadering van de raad van bestuur van het IOC is overeenstemming bereikt over de eerste lijst van achtentwintig sporten die worden aanbevolen. Paardensport staat ook op die lijst.

‘De recente bekrachtiging van het IOC weerspiegelt de positieve veranderingen die de FEI heeft doorgevoerd en benadrukt de bereidheid binnen de FEI om de hippische sport aan te passen en te moderniseren’, schrijft de FEI in haar persbericht.

Benadrukt werd dat universaliteit, integriteit en eerlijkheid, gelijkheid van mannen en vrouwen en populariteit essentiële evaluatiecriteria zullen zijn om de disciplines en gebeurtenissen voor het OS2028-programma te bepalen.

Tokio 2020

Het IOC publiceerde deze week ook cijfers waaruit blijkt dat de Spelen van Tokio 2020 wereldwijd een publiek van meer dan drie miljard mensen hebben bereikt via tv en digitale platforms. De snelle groei van het digitale landschap betekende dat meer fans in staat waren om de Spelen te ervaren, met een grotere toegankelijkheid dan ooit tevoren.

“Ik ben ervan overtuigd dat de paardensport, die de unieke band tussen mens en paard weergeeft, een plaats krijgt in het programma van de Olympische Spelen van Los Angeles 2028”, aldus FEI-voorzitter Ingmar Vos.

Bron: persbericht FEI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook