Ga naar hoofdinhoud

Russen mogen onder onafhankelijke vlag deelnemen aan Olympische Spelen

De Russische Elena Sidneva en Fuhur op het EK in Rotterdam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Russische ruiters en amazones die kunnen aantonen dat zij geen betrokkenheid hebben met doping, mogen toch deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio, zij het onder een onafhankelijke vlag. Dat heeft de FEI in een verklaring naar buiten gebracht. Eerder deze week maakte de WADA (World Anti-Doping Agency) dat Rusland voor de komende vier jaar is uitgesloten van deelname aan evenementen. Daarmee was het onzeker of het Russische dressuurteam kan deelnemen aan de Spelen.

Hoewel de atleten wel mogen afreizen naar Tokio, mag Rusland als land niet vertegenwoordigd worden. Dat houdt in dat de ruiters en amazones onder een onafhankelijke vlag rijden en – mochten zij een medaille winnen – geen Russisch volkslied zullen horen en er ook geen Russische vlag wordt gehesen.

Voor aanvang van de Olympische Spelen worden de drie Russen op doping getest.

Lees ook:

Deelname Russisch team aan Olympische Spelen hangt aan zijden draadje

Bron: St. Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook