Ga naar hoofdinhoud

Tokio wordt uitvoerig getest met Ready Steady Tokio Test Event

Problemen zoals bij de organisatie van de Wereldruiterspelen in Tryon, zijn er waarschijnlijk niet bij de Olympische Spelen in Tokio. In aanloop naar volgend jaar wordt deze week het Ready Steady Tokyo Test Event georganiseerd voor de eventingruiters. Onder goede omstandigheden is de leiding na twee onderdelen, de dressuur en de cross, in handen van Andrew Hoy en Bloom Des Hauts Crets (Orlando van de Heffinck x Oberon Du Moulin). "Dit is een goede positie en als ik hier win ben ik blij. Maar ik wil vooral volgend jaar winnen!"

De driesterren-cross van meer dan 3025 meter met twintig hindernissen dient ervoor om de omstandigheden voor de Olympische eventing te testen, met in het bijzonder de weersomstandigheden en de organisatie. De Amerikaanse parcoursbouwer Derek di Grazia bouwde een parcours voor de grandioze skyline van Tokio, die enerzijds niet teveel prijsgeeft van de cross die ruiters volgend jaar te wachten staat, maar toch de organisatie test.

Goede omstandigheden

Klassementsleider Andrew Hoy is enthousiast over het terrein. “Mijn paard galoppeerde goed en haar hartslag en temperatuur waren erg goed toen ik aankwam. De koelfaciliteiten op de locatie hier zijn uitstekend”, vervolgt de ruiter. De meeste van de zestien starters hadden geen problemen met de baan en er was slechts een enkele weigering. Zeven ruiters finishten binnen de toegestane snelheid. Het weer vormde, anders dan verwacht, geen probleem. Het is voor deze tijd van het jaar echter wel koeler dan normaal in Tokio.

Soepele organisatie

De organisatie, inclusief het transport van paarden van en naar het Equestrian Park, verliep soepel en professioneel. Afgezien van een aantal gastlandruiters uit Australië, Duitsland en Groot-Brittannië, was er een flink aantal waarnemers van over de hele wereld aanwezig om de Olympische locatie voor 2020 te observeren.

Bron: St. Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook