Ga naar hoofdinhoud

Verlenging termijn voor verandering eigendom van Olympische paarden

De FEI heeft om praktische redenen de termijn verlengt  waarin paarden van eigenaar kunnen wisselen voor de Olympische Spelen.

In artikel 139.4 van de regels van de FEI staat momenteel dat, “Paarden die deelnemen aan de Olympische Spelen op 31 december van het jaar voorafgaand aan de Spelen in eigendom moeten zijn van eigenaren met dezelfde nationaliteit als de ruiter (zie Olympic Regulations)”.

De voorgestelde nieuwe deadline is 15 januari van het jaar van de Olympische Spelen. De reden is dat op 31 december de bureaus van de meeste nationale federaties en de FEI meestal gesloten zijn.

Traditioneel is er een overvloed aan eigendoms-wisselingen in de maanden voor de deadline.

Bron FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook