Ga naar hoofdinhoud

Streep door Spelen: Australische springruiter Jamie Kermond gepakt met cocaïne

Jamie Kermond , hier met Quite Cassini. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Australische team voor de Olympische Spelen is afgereisd naar Tokio, maar er ontbreekt één ruiter: springruiter Jamie Kermond. De 36-jarige testte positief op cocaïne en is daardoor voorlopig geschorst in de paardensport en daarmee valt hij ook automatisch uit voor Tokio. Hij gaf zelf toe cocaïne recratief gebruikt te hebben.

Na een springwedstrijd op 26 juni, in de stad Caboolture in Queensland, moest Kermond een urinemonster afstaan. Bij een analyse van het monster werden resten van de drug cocaïne ontdekt. En daarmee gaat er een streep door de Spelen én er hangt hem een schorsing van vier jaar boven het hoofd.

Kermond geeft toe: gesnoven op een feestje

Kermond geeft het gebruik van cocaïne toe. “Ik heb de drug recreatief gebruikt op een feestje,” zegt Kermond. “Ik ben extreem overstuur en heb enorme spijt. Natuurlijk aanvaard ik de volledige verantwoordelijkheid. Het spijt me echt, ik heb veel mensen in de steek gelaten, waaronder mijn familie en teamgenoten.”

Blijvende bijdrage

“Hopelijk kan ik op een dag vergeven worden voor mijn fout en het goedmaken door betere acties en een blijvende bijdrage aan de sport waar ik van hou.”

Bron: horses.nl/Sydney Morning Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.