Ga naar hoofdinhoud

Paris Panthers met Harrie Smolders begint in Mexico met tweede plaats

Harrie Smolders en Don VHP Z - Foto: Equitaris/Wegener

De Global Champions Tour is neergestreken in Mexico Stad. Afgelopen nacht werd de eerste ronde van de Champions League gereden, waarin Harrie Smolders en zijn teamgenoot bij de Paris Panthers, Gregory Wathelet, tweede werden achter Valkenswaard United. Madrid in Motion met Eric en Maikel van der Vleuten werden zesde.

Bertram Allen zorgde ervoor dat zijn team Valkenswaard United de eerste ronde in Mexico Stad won. Met zijn vijftienjarige Kannan-dochter Molly Malone V was de Ier snel over het 1,50m-1,60m-parcours wat hem naast de zege met het team ook een derde plaats individueel opleverde. Teamgenoot Alberto Zorzi bleef ook foutloos op Contanga (v. Catoki) en samen kwamen ze uit op 151,80 seconden.

Smolders met Don VHP Z N.O.P. foutloos

De Paris Panthers met Harrie Smolders en Gregory Wathelet waren niet veel langzamer, 153,50 seconden. Wathelet reed de Hannoveraan Qualido (v. Quicksilber) naar de zesde plek met de tijd van 73,76 seconden. Smolders was met zijn topper Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) foutloos in 79,74 seconden waarmee hij 24ste in het individuele klassement werd.

Vader en zoon Van der Vleuten zesde

Madrid in Motion met team manager Eric van der Vleuten en zoon Maikel werden zesde. Beiden reden ze een foutloze ronde. Eric en Wunschkind (v. Casall) werden 21ste in 79,52 seconden. Maikel was met Idi Utopia (v. Quasimodo Z) ruim een seconde sneller en kwam op de zestiende plek individueel.

Debuut Bart Bles

Bart Bles debuteerde in de Global Champions League in team Hamburg Giants. Samen met Simon Delestre werd hij zevende. Bles sprong ook een foutloze ronde met Israel v.d.Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) en op de individuele ranglijst werd hij zeventiende, direct achter Maikel van der Vleuten.

Lizarazo wint

Individueel was Carlos Enrique Lopez Lizarazo de winnaar van de proef met Ulhane de Conde (v. Jarnac). De Colombiaan bleef Jerome Guery amper een halve seconde voor. Guery zat in het zadel van de KWPN’er Celvin (v. Raphael).

Bles in de prijzen in openingsrubriek

In de 5* openingsrubriek ging Eduardo Alvarez Aznar op Uqualin du Saulcy (v. Quincy) met de hoofdprijs naar huis. In het twee fasen parcours over 1,50m was de Spanjaard een halve seconde sneller dan Beezie Madden met de KWPN’er Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Bart Bles reed de Clinton-zoon Gin D met een nulronde in de prijzen. Het paar werd twaalfde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook