Ga naar hoofdinhoud

Everest wint halve finale Pavo Cup vijfjarigen

Update
Phoebe Peters met Everest. Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

Phoebe Peters en Everest (Especial x Negro) hebben de halve finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen gewonnen. Met de Britse amazone liep de NRPS-gefokte en -goedgekeurde hengst, vorige week nog vijftiende in de kleine finale op het WK Jonge Dressuurpaarden, naar 89,8 punten. Op twee eindigden de Morricone I-zoon Most Wanted Nero von Bellin (mv. Donnerball), die bij het KWPN in de tweede bezichtiging bleef staan, maar in Duitsland wel werd goedgekeurd en zich al meermaals in de schijnwerpers liep, en Napoli Sollenburg (Total US x Vivaldi).

Met Bart Desender liep Most Wanted Nero von Bellin naar 87 punten. Hij kreeg, net zoals Everest, een negen voor zijn draf. Napoli Sollenburg scoorde onder het zadel van Benjamin Maljaars zelfs twee negens, voor de stap en voor de draf.

Everest: ‘Veel bergop-tendens’

Vandaag ging aan de leiding met 89,8 Everest “Hij werd heel vriendelijk voorgesteld en is duidelijk correct opgeleid. Hij beschikt over zeer goede gangen met veel bergop-tendens en schakelde met opvallend gemak. Voor de galop konden we een 9,2 kwijt, hierin liet hij veel afdruk zien en pakte veel bodem in de verruimingen”, vertelt Mascha Reijs, die samen met Veronique Roerink de vijfjarige beoordeelde.

Heel veel souplesse en zelfhouding

De tweede plaats met 87,0 was voor Most Wanted Nero von Bellin. “Een paard met heel veel souplesse en zelfhouding, dat eveneens heel makkelijk kon schakelen. Hij bleef steeds van achter goed aangesloten. Zijn draf was zijn beste gang, met veel techniek in beweging en gedragenheid. Hiervoor kreeg hij van ons een negen.” 

Positieve instelling

Ex aequo tweede werd Napoli Sollenburg. “Dit is een heel grootramig en langgelijnd paard, met heel veel afdruk in de beweging. Ook een paard wat op het oog enorm hard zijn best deed en een hele positieve instelling liet zien. Voor stap en draf kreeg hij van ons een negen. Hij toonde opvallende veel lichaamsgebruik en was in stap ook in het oppakken steeds loepzuiver.”

Uitslag.

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.