Ga naar hoofdinhoud

Femke de Laat scoort met Kind Pleasure en King’s Pleasure

Femke de Laat, hier op archiefbeeld met Kind Pleasure (v. Governor) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Van de 22 gepresenteerde dressuurpaarden in de voorselectie van de Pavo Cup in Turnhout zijn twee vier- en één zesjarige rechtstreeks geplaatst voor de halve finale in Ermelo. Femke de Laat had twee goede ijzers in het vuur bij de vierjarigen. De Governor-ruin Kind Pleasure (uit Famora elite IBOP-dres sport-dres PROK van Blue Hors Zack) van f/g Wouter Plaizier uit Heerjansdam naar 83 punten, en de hengst King’s Pleasure (2e bez., Dark Pleasure uit Cozette elite IBOP-dres sport-dres PROK van Johnson, fokker Wouter Plaizier uit Heerjansdam) van Reesink Horses en Jan Pieter Dalsem naar 81 punten.

“De Governor-zoon was het hoogst scorende paard van de dag en hij viel op met zijn drie goede, krachtige basisgangen. Hij beweegt goed van de grond, met veel schwung en kreeg 8,5-en voor zowel zijn draf als galop. Daarbij liet hij zich al goed bewerken en kan de score voor de harmonie nog verder omhoog als hij met iets meer het neusje eruit voorgesteld wordt, maar het was zeker een hele goede verrichting”, vertelt jurylid Arie Hamoen. “De als tweede geplaatste Dark Pleasure-zoon heeft een scherp model en een hele goede draf, waarin hij souplesse, lichtvoetigheid en een goed achterbeengebruik combineert.”

Italo

Bij de zesjarigen kreeg Italo (Fürstenball uit Whitney ster PROK van Houston, fokker Resim Facilitair Paarden Centrum uit Harskamp) van B. ten Brink uit Schinveld de hoogste score. Deze hengst liep onder Saskia van Es naar 80 punten. “Voor een zesjarige vertoonde deze iets beknopte Italo al zeker verzameling genoeg. Hij heeft hier zichtbaar aanleg voor en beweegt krachtig. Hij laat zich fijn rijden en zou nog iets stabieler in de aanleuning mogen.”

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook