Ga naar hoofdinhoud

Monty, Debbehoeve’s Linvasion en Kadiene winnen eerste Pavo Cup-selectie

UPDATE
Debbehoeve's Linvasion (Sir Donnerhall x Krack C). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de Pavo Cup-selectie Noord liep Monty (Indian Rock x Bretton Woods) met Stefan Passchier naar de hoogste score (83 punten) bij de vierjarigen. De KWPN-aangewezen Debbehoeve's Linvasion (Sir Donnerhall I x Krack C) won onder Marije van Thuijl-Tromp de rubriek voor vijfjarigen met 84 punten en Kadiene (Zhivago x Belissimo M) kwam met Svenja Grimm als winnaar bij de zesjarigen naar voren.

De voor het KWPN Verrichtingsonderzoek aangewezen Monty scoorde onder Passchier een 7,5 voor de stap, een acht voor de harmonie, 8,5-en voor draf en totale indruk en een negen voor de galop. Dat bracht hem op 83 punten, net genoeg om Marije van Thuijl-Tromp met Mission van de Debbehoeve (Glamourdale x Sir Donnerhall I) naar de tweede plaats te verwijzen. De zwartbruine merrie kreeg 8,5-en voor stap en draf. Twee paarden kwamen op 79 punten uit: Mr. Handsome (Toto Jr. x Flemmingh) onder Gosse Pieter Hellinga en Movie Star L (Wynton x Kigali) onder Wendy Kriessan.

Monty: ‘Veel uitstraling en expressie’

Joyce van Rooijen – Heuitink, die de paarden samen met Marian Dorrestein beoordeelde, vertelt over Monty: “De draf en de galop zijn goed met de schoft omhoog en daarin toont deze Monty veel balans en een goede zelfhouding. In stap is er veel ruimte, maar helaas ook een kort spanningsmoment. Die spanning hebben we ook in het cijfer voor de harmonie meegenomen, evenals enkele kleine storingen in het rijden van de overgangen. De ruin wordt netjes voorgesteld en geeft een sympathiek beeld, maar we zouden de aanleuning een fractie meer open willen zien en het achterbeen net wat actiever.”

Veel gummy

De in de IBOP goed geteste Mission v/d Debbehoeve werd voorgesteld door Marije van Thuijl – Tromp en liep naar 82 punten. “Een functioneel dressuurpaard die een heel gehoorzame verrichting liet zien. De stap had veel schoudervrijheid en lossigheid in het lichaam. In draf beweegt Mission v/d Debbehoeve met veel gummy. In de galoppade zouden we haar graag wat meer naar boven willen zien springen. Het was mooi om te zien hoe fijn deze merrie kan schakelen. De halslengte was een aandachtspunt, waar we gaandeweg de verrichting een kleine opmerking over hebben gemaakt, waarna we het beeld duidelijk zagen verbeteren.”

Debbehoeve’s Linvasion vier punten los

De Sir Donnerhall-zoon Debbehoeve’s Linvasion scoorde een acht voor de draf en verder alleen maar 8,5-en. Daarmee bleef de hengst, die dit voorjaar deelnam aan het vrijwillig onderzoek, maar in samenspraak tussen de hengstenkeuringscommissie en de eigenaren eerder naar huis werd gehaald, vier punten voor op Lorenzo (Benicio x Tango).

Mooi silhouet en veel voorkomen

Volgens Bart Bax, die de paarden samen met Veronique Roerink beoordeelde, is Debbehoeve’s Linvasion (uit Unassion elite pref prest D-OC van Krack C, fokker familie Van der Oord uit Schoorl) een paard met een mooi silhouet en veel voorkomen. “In alle drie de gangen bewoog hij met de schoft omhoog. De stap is actief en met veel lichaamsgebruik. In draf zagen we een mooie techniek, al zouden we voor hogere punten meer buiging in de gewrichten willen zien. In de galoppade was er veel techniek, met veel afdruk en kracht.”

80 punten voor Lorenzo

De Benicio-zoon Lorenzo kreeg onder Stefan Passchier achten voor de harmonie en totale indruk en 8,5-en voor de draf en galop. Het laagste cijfer (7) werd gegeven voor de stap. Bax: “Een paard dat opvalt met zijn kracht en afdruk in de draf en galop. Lorenzo loopt met veel takt en ritme door de oefeningen heen en laat daarin veel schakelvermogen zien. De stap is wel correct, maar had meer lichaamsgebruik en lossigheid mogen hebben.”

Rianne Ashley Ubels kwam met Living Legend AMR (Grand Galaxy Win x Vivaldi) net niet op 80 punten uit.

Hoogste punten voor Kadiene

Bij de zesjarigen waren de hoogste punten voor Svenja Grimm en Kadiene. Volgens Bart Bax werd de merrie zeer vriendelijk voorgesteld en liep met 85 punten naar de hoogste dagscore. “Een heel werkwillig paard met veel tritt in de draf. In al het werk bleef deze Kadiene heel lichtvoetig en mooi naar boven. De draf had veel afdruk en balans, al zouden we bij momenten wat meer ruimte willen zien. Een heel opvallende verschijning en heel prettig om naar te kijken.” De bruine merrie kreeg een negen voor haar opvallende draf, 8,5-en voor de stap, harmonie en totale indruk en een acht voor de galop.

Knight Rider STH 8,5 voor galop

Precies 80 punten waren er voor Knight Rider STH (Wynton x Negro), die werd voorgesteld door Nicky Snijder. “Een paard met veel uitstraling en in zowel draf als galop een goede beentechniek. In galop zagen we veel kracht en afdruk, daarin kon Knight Rider STH makkelijk schakelen.” De ruin kreeg het hoogste cijfer (8,5) voor de galop.

Derde in deze leeftijdscategorie werd Kanu KS (Expression x Uphill) onder Krista Boer-Lensing. De vos kwam dankzij onder andere achten voor de draf, galop en harmonie uit op 78 punten.

Uitslag.

Bron KWPN/Horses.nl

Lees ook:

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook