Ga naar hoofdinhoud

Startlijsten halve finale Pavo Cup gepubliceerd

Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) met Marieke van der Putten - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Over een week gaan de KWPN Kampioenschappen in Ermelo van start en dan worden ook de halve finales van de Pavo Cup verreden. Naast alle dressuurpaarden die via de selecties een ticket voor de halve finale hebben bemachtigd, neemt er ook een aantal KWPN-goedgekeurde hengsten deel. Daartoe behoren onder andere de aan Andreas Helgstrand verkochte Kardieno en verrichtingskampioenen Jameson RS2 en Kjento.

Tien vierjarige KWPN-goedgekeurde hengsten staan ingeschreven voor de halve finale op dinsdag 13 augustus. Naast Charlotte Fry met Kjento (Negro x Jazz) zijn dat onder andere Emmelie Scholtens met Koning (Governor x Bretton Woods), Thomas Sigtenbjerggaard met Kardieno (Dante Weltino x Parcival) en Riccardo Sanavio met Glock’s Taminiau (Toto Jr. x Sandro Hit).

Weerzien met Invershin

Bij de vijfjarigen nemen veertien KWPN-goedgekeurde hengsten deel. Onder hen ook de kersverse WK-gangers Jameson RS2 (Zack x Negro) onder Marieke van der Putten en Just Wimphof (De Niro x Riccione) onder Renate van Vliet. Bij de zesjarigen is het aantal goedgekeurde hengsten met zes een stuk lager. Wel verschijnt Invershin (Charmeur x Balzflug) onder Theo Hanzon in de baan. Na zijn goedkeuring in 2016 verscheen de hengst niet in de Pavo Cup noch in de hengstencompetitie.

Hengstenselectie

Vier vierjarige hengsten nemen deel aan de halve finale in het kader van selectie van de hengstenselectie. Onder hen ook Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro van de Helle), die wordt gereden door Jessica Lynn Thomas. Hij nam afgelopen najaar deel aan het verrichtingsonderzoek, maar werd toen naar huis gehaald. Bij de vijfjarigen is er één hengst ingeschreven met het oog op de hengstenselectie. Dat is Jakarta (Five Star x San Remo). De hengst, die zonder te zijn goedgekeurd al werd aangeboden voor de fokkerij, werd via de KWPN Hengstenkeuring al aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Eén keer bleef hij staan bij de veterinair, de tweede keer werd hij niet aangeleverd.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook