Ga naar hoofdinhoud

Samuel Parot wint met Atlantis loodzware 4* Grand Prix Wellington

Samuel Parot en Atlantis. Photo © Sportfot

De viersterren Grand Prix die week 8 afsloot van het Winter Equestrian Festival in Wellington leverde niet alleen veel prijzengeld op, maar ook de nodige uitvallers. Alleen Samuel Parot en de jonge Eve Jobs wisten het loodzware parcours foutloos te overwinnen. In de barrage versloeg Parot op Caroline Devos-Poels' voormalige paard Atlantis (v. Andiamo) Jobs en Venue d’Fees des Hazalles (v. President) ondanks de springfout.

Het zware parcours gebouwd door Steve Stephens leverde veel problemen op. Van de 43 ruiters gaven er twaalf op of werden uitgesloten. Onder hen was onder meer McLain Ward die met Clinta (v. Clinton) de pijp aan Maarten gaf. De uiteindelijke winnaar Samuel Parot zei over het parcours: “Je had veel opties. Alle lijnen waren erg lastig om te bepalen hoeveel galopsprongen je moest maken. Er waren veel halve afstanden. Het was dik, breed en hoog.”

Jobs gokt verkeerd

Het lukte alleen de Chileen Samuel Parot en de 20-jarige Eve Jobs om in het basisparcours foutloos te blijven. Jobs moest als eerste van start met de veertienjarige Venue d’Fees des Hazalles. De jonge Amerikaanse wist dat ze Parot niet op snelheid kon kloppen en koos voor de nulronde. Haar voorzichtigheid deed haar de das om, want ze kreeg een fout op de laatste sprong en ook nog drie tijdfouten.

Parot wel binnen de tijd

Het leek zo voor Parot een gemakkelijke klus te worden om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Maar door een vroege fout van de Andiamo-zoon Atlantis moest de Chileen toch nog oppassen. Het bleef bij de vier strafpunten en Parot bleef binnen de tijd zodat hij met de bijna 69.000 dollar naar huis toe kon.

Eerder onder Caroline Devos-Poels

Samuel Parot rijdt Atlantis nu vier jaar en heeft el veel met de zoon van Andiamo gewonnen. Het fokproduct van S. de Wolff werd eerder gereden door Caroline Devos-Poels. Onder de Nederlandse was Atlantis al succesvol met onder andere de zege in het open kampioenschap voor Belgisch gefokte paarden.

De Chileen heeft inmiddels al heel wat overwinningen achter zijn naam staan. “Het is een paard dat al veel gewonnen heeft,” vertelde Parot. “Hij maakt me erg gelukkig.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht/Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook