Ga naar hoofdinhoud

St Tropez Pirates enige team zonder springfouten in Miami

Athina Onasis met MHS Going Global Foto: GCL - Stefano Grasso

De eerste omloop van de Global Champions League in Miami was zwaar. Slechts vier combinaties wisten het parcours dat de Italiaan Uliano Vezzani neergezet had foutloos en binnen de tijd te overwinnen. En nog een keer vier ruiters hadden alleen tijdfouten. Onder hen Athina Onassis en Pieter Devos die het team St Tropez Pirates hiermee aan de leiding brachten.

Met drie strafpunten wonnen de St Tropez Pirates de eerste omloop. Athina Onassis had ervoor gekozen om met MHS Going Global geen risico’s te nemen en stuurde de zoon van O Quidam Junior zonder hindernisfouten met alleen drie tijdfouten rond. Teamgenoot Pieter Devos was de eerste ruiter die op Espoir (v. Surcouf de Revel) met een schone lei over de finish kwam. De Pirates kwamen op kop en stonden die plaats niet meer af.

‘Moeilijk parcours’

“Athina reed een goede ronde en haar paard sprong fantastisch,” zei Pieter Devos. “Het parcours was moeilijk met fouten overal, en de balken waren erg licht. Ik zag dat ze foutloos bleef wat wel druk opleverde want ik wilde het net zo goed doen. Mijn paard was heel goed.”

Prague Lions

Tweede werden de Prague Lions, het team dat vorig jaar in Miami won. Anna Kellnerova had met Catch Me If You Can OLD (v. Catoki) een tijdfout. Niels Bruynseels bracht met zijn topmerrie Gancia De Muze (v. Malito de Reve) het totaal op vijf door een springfout.

Shanghai Swans

De in vorm zijnde Shanghai Swans — ze wonnen de eerste twee wedstrijden dit jaar — staan derde, ook met vijf strafpunten maar met een langzamer tijd. Daniel Deusser bleef foutloos met Calisto Blue (v. Chacco-Blue) en Shane Sweetnam liep vijf strafpunten op met Alejandro (v. Acorado’s Ass).

Paris Panthers met Smolders tiende

De Nederlanders waren niet gelukkig met hun teams. De Paris Panthers met Harrie Smolders en Gregory Wathelet werden tiende. Zowel Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) als Qualido 3 (v. Quicksilber) hadden twee balken aan de benen.

Vader en zoon Van der Vleuten dertiende

Eric en Maikel van der Vleuten werden met hun team Madrid in Motion dertiende. Eric en Wunschkind (v. Casall) hadden vijf strafpunten, Maikel en Dana Blue (Mr. Blue) zelfs zeventien.

Kent Farrington snelste

In het individuele klassement kwam Kent Farrington met de Lord Z-zoon Creedance op kop. De Amerikaan was met 66,61 seconden ruim sneller dan Henrik von Eckermann en Que Bueno de Hus Z (v. Que Guapo).

Klik hier voor de team uitslag.
Klik hier voor de individuele uitslag.

Bron Global Champions League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook