Ga naar hoofdinhoud

Trakehnen en Hannover op weg naar goud bij vijf- en zesjarige eventers op BuCha Warendorf

De vijf- en zesjarige eventers liepen gisteren hun cross op de Bundeschampionate in Warendorf. De Hannoveraanse merrie Dinathia (Diacontinus x Natiello xx) was met een 9,3 de beste zesjarige. Bij de vijfjarigen won de Trakehnerhengst Sturmpfeil (Under Fire x Sixtus) ook met een 9,30. In de tweede groep waren de Hannoveraners Best Buddy (Blockbuster x Cascadello I) en Dream Worker (Diacontinus-Contendro I) de besten met een 9,0. Dressuur en het springen volgen nog.

Sara Algotsson Ostholt stuurde de schimmelmerrie Dinathia overtuigend naar de beste score in de cross bij de zesjarige eventers. De dochter van Diacontinus kreeg een individuele score van 9,5 voor galop en galoppeervermogen, voor springmanieren, techniek en gedrag op de sprongen eveneens een 9,5, voor rijdbaarheid kende de jury een 8,5 toe en voor algemene indruk en type als eventingpaard opnieuw een 9,5. Zo gaat de door Werner Kaiser gefokte merrie, eigendom van zowel de ruiter als de Chevau AB, aan de leiding bij de zesjarigen.

Andreas Dibowski kwam met de Holsteiner Lillet (Livello x Calido I) op een voorlopige tweede plaats met een score van 9,2. De kampioene van vorig jaar is gefokt door Morena Petersen en in eigendom van BG Irenenhof in Döhle. Sophie Leube galoppeerde naar de voorlopige derde plaats op Trakehner Isselhook’s Asaro (Hirtentanz x Heraldik xx) met een score van 9,1.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen stonden 52 paarden op de startlijst en de groep werd in tweeën gesplitst. Jerome Robine won de eerste groep met de Trakehner hengst Sturmpfeil met de hoogste score van 9,3. De hengst werd in 2019 in Neumünster gekeurd en legde zijn 100-dagen test af in Polen. Jerome Robine rijdt hem pas sinds dit jaar. Strumpeil won in juli het zilver op de Trakehner kampioenschappen.

Achter het duo kwam de OS-ruin Cooper (Comilfo Plus Z x Caretino) onder zijn eigenaar Jan Büsch. Ze kregen allebei een 8,9. In de tweede sectie won Anna Lena Schaaf met de Hannoveraan Best Buddy. Zij deelden de eerste plaats met Dream Worker (Diacontinus-Contendro I) onder Fouaad Mirza. Beide combinaties kregen een score van 9,0.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Zuechterforum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook