Ga naar hoofdinhoud

Tweede zege Adelinde Cornelissen op Jumping Amsterdam

Governor (v. Totilas) en Adelinde Cornelissen - Foto: MadebyJessy Fotografie

De Lichte Tour-toppers van dit indoorseizoen Adelinde Cornelissen met de hengst Governor (v. Totilas) en Joyce Heuitink met haar Gaudi Vita vochten zojuist opnieuw een duel uit in de kür op muziek. Net als gisteren was de zege voor Cornelissen en de KWPN-hengst en moest Heuitink als tweede aansluiten. Het was heel nipt want Adelinde kreeg 80.500% tegenover de 79.875% van Joyce en de Apache-zoon. 

De beide amazones lieten uitstekende küren zien, de drie juryleden hadden dan ook weinig verschil. Adelinde Cornelissen scoorde met Governor zowel technisch als artistiek hoog. Toch hadden twee van de de drie juryleden haar op de tweede plek en zagen Joyce Heuitink met Gaudi Vita als eerste.

Cornelissen scoorde hoge punten in de drafonderdelen maar ook voor de galopappuyementen. Voor de moeilijkheidsgraad en de muziek stonden ook negens en achtten. Heuitink liet wat punten liggen in de uitgestrekte stap, maar kreeg ook negens voor de galopwissels om de drie en twee.

Met 76.625% werd Jeanine Nieuwenhuis op Genua TC (v. Charmeur) derde. Thamar Zweistra op Erina (v. Jazz) en Lynne Maas met Fantastique (v. Vivaldi) maakten de top vijf vol.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Lees ook