Girlpower in 3* GP Wellington, drie KWPN'ers in top tien - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Girlpower in 3* GP Wellington, drie KWPN’ers in top tien

In de 3* Grand Prix van Wellington bestond de top vier volledig uit vrouwen. Amanda Derbyshire stond uiteindelijk als beste haar "mannetje" in de "vrouwen-barrage". Het KWPN werd door drie paarden vertegenwoordigd in de prijsuitreiking van het hoofdnummer.

Vier van de 45 deelnemers bereikten de barrage, en alle vier waren vrouwelijk. Amy Miller, dochter van topruiter Ian Miller, zette als eerste starter met Truman (v.Mylord Carthago) in de barrage een goede tijd neer van 45,65 en gaf daarmee haar concurrentes een tijd om zich op stuk te bijten. Als tweede starter dook Laura Chapot met Chandon Blue (v.Chacco Blue) meer dan twee seconden onder de tijd van Miller, maar een fout gooide roet in het eten voor de Amerikaanse.

Derbyshire

Vanesse Mannix kwam als derde binnenrijden en deed een goede poging voor de winst. Mannix en Valentino d’Elte (v.Gastronom de Hus Z) finishten weliswaar in 45,47 maar door de acht strafpunten eindigde het duo uiteindelijk op een vierde plaats. Als laatste starter wist Derbyshire wat haar te doen stond. De Britse klokte met haar Moschino-nakomeling Roulette BH 44,12 seconden, hield de nul op het scorebord, en pakte daarmee de 33.500 dollar (29.578 euro). Miller eindigde als tweede achter de Britse en Chapot maakte het podium compleet.

KWPN’ers

Drie KWPN’ers eindigden in de top tien van de 1,50m Grote Prijs. Op een zesde plaats vinden we de door Leenen gefokte Gaillard de la Pomme-nakomeling Fair Play onder het zadel van Aidan Killeen. Sergio Alvarez Moya werd zevende met de Numero Uno-zoon Charmeur, gefokt door H. Schonewille uit Nieuw-Amsterdam. Tiffany Foster bezette de achtste plek met Victor (v.Elmshorn), het fokproduct van L. Koopmans uit Elim.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook