Ga naar hoofdinhoud

Ward met HH Gigi’s Girl naar winst in Wellington

McLain Ward en de KWPN-merrie HH Gigi’s Girl pakten zondag de overwinning in de 5*-Classic van de negende week van het Winter Equestrian Festival in Wellington. Met een supersnelle foutloze barrage zette de Amerikaan William Whitaker met meer dan een seconde verschil op de tweede plaats. Erynn Ballard maakte de top drie compleet in deze rubriek over 1,50m.

Ward was met de Vingino-dochter in 33,36 seconden aan de finish na zijn foutloze barrage en daar kon niemand aan tippen. Voor Ward, die sinds vorige maand op de tweede plek van de FEI-ranking staat en met onder andere  Clinta ook goede zaken doet op het WEF, was dit de eerste overwinning met Gigi in deze winter tour.

Nederlands paard

Gigi’s Girl werd als Daline geboren bij T. de Boer in Drogeham. In 2017 kwam de nu elfjarige dochter van Vingino pas op het internationale wedstrijdtoneel. Eerst onder Celine Schoonbroodt, daarna met Katharina Offel. Double H-Farms en jarenlange sponsor van Ward kocht de schimmelmerrie in juli dat jaar. Vorig jaar wonnen Ward en Gigi een paar grote wedstrijden. Zo pakten ze niet alleen de WB-winst in Toronto, maar ook de 1,60m-GP in Bridgehampton (NY).

Top drie

Whitaker kwam in deze rubriek uit met RMF Echo  (v. Virus de Laubry) en stuurde de hengst in 34,514 seconden rond. De Britse ruiter werd gevolgd door Erynn Ballard met Ceitasi (v. Caretello B) die 34,891% klokte na haar foutloze ronde. De Canadese amazone heeft de negenjarige merrie pas sinds vorige maand onder het zadel

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook