Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerfinale dressuur en springen terug in Las Vegas

De FEI wereldbekerfinale springen en dressuur keert in 2020 terug naar Las Vegas. Het Thomas & Mack Center is voor 75 miljoen dollar helemaal gerenoveerd en vernieuwd. De stalling voor de paarden is onder andere verbeterd. Van 15 tot 19 april 2020 zal in de Amerikaanse gokstad de finale worden gehouden.

Twee jaar heeft de renovatie van het Thomas & Mack Center geduurd. Naast het verbeteren van de stalling voor de paarden, zijn er onder meer nieuwe stoelen in de arena gekomen, nieuwe ingangen en roltrappen, verbeterde toiletten, nieuwe vloeren, extra zitplaatsen voor gehandicapten en verbeteringen aan het geluidssysteem.

‘Geweldige transformatie’

“We zijn zeer verheugd dat de FEI World Cup finales terugkomen in het Thomas & Mack Center,” zei Pat Christenson, president van Las Vegas Events die de finales organiseert. “De ruiters, sponsors en toeschouwers zullen blij zijn met de geweldige transformatie van het complex en we kunnen niet wachten om de wereld opnieuw te verwelkomen in Las Vegas.”

Gothenburg en Den Bosch eerste WB-plaatsen

De eerste wereldbekerfinale die werd gehouden was in 1979 in Gothenburg, destijds alleen voor de springruiters. Hugo Simon was de eerste winnaar met Gladstone. In 1986 kwamen ook de dressuurruiters erbij. Den Bosch had de primeur en hier was Anne Grethe Jensen op Marzog de winnares.

Pessoa en Van Grunsven

In 2000 kwam de finale voor het eerst in Las Vegas. De Braziliaan Rodrigo Pessoa won op Baloubet du Rouet. In 2004 hadden ook de dressuurruiters hun eerste finale in Las Vegas met Anky van Grunsven en Salinero als trotse winnaars. De springruiters reden daarna nog vijf keer in de Amerikaanse stad, de dressuurruiters nog drie keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook