Ga naar hoofdinhoud

Australië stuurt tóch para-dressuurteam naar Herning

Equestrian Australia is teruggekomen op het besluit om geen para-dressuurteam naar de Wereldkampioenschappen in Herning te sturen. Equestrian Australia maakte op maandag 11 juli bekend geen team te sturen, ondanks dat meerdere combinaties aan de gestelde eisen hadden voldaan én hadden aangeboden om hun eigen kosten te vergoeden. Er werd een petitie gestart en binnen een dag tijd werden bijna 14.500 handtekeningen verzameld.

Hoewel het nieuws op de website van Equestrian Australia nog niet officieel bevestigd is, gaf EA-voorzitter Mark Bradley volgens Equestrian Life in een live chat-sessie aan dat ze terugkomen op het besluit om geen team te sturen en er drie combinaties naar Herning mogen. Dit zijn Dianne Barnes met Cil Dara Cosmic, Emma Booth met Fürst Deluxe en Lisa Martin met Juicy Wiggle.

EA wilde in de eerste instantie geen team sturen, omdat er vanuit het High Performance-programma alleen potentiële medaillekandidaten financiële ondersteuning kunnen krijgen. Het nieuws veroorzaakte de nodige ophef en de para-ruiters kregen bijval van ruiters als onder andere Mary Hanna en Lydal Oatley.

Bron: Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.