Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere en Thamar Zweistra goed begonnen op WK

Dinja van Liere met Hermès. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de eerste dag van het WK Dressuur in Herning zijn amazones Thamar Zweistra en Dinja van Liere goed begonnen voor TeamNL. Met een score van 78,83% voert Dinja van Liere met Hermès zelfs het klassement aan. Het resultaat van 78,83% stelt Van Liere tevreden, maar tegelijkertijd weet ze ook dat het beter kan. Eerste starter Thamar Zweistra stelde met de negenjarige Hexagons Ich Weiss niet teleur en reed 72,37% bij elkaar. Zweistra: 'Ik was heel trots op Ich Weiss.'

Morgen gaat de landenwedstrijd verder en komen voor Nederland Marieke van der Putten en Emmelie Scholtens in actie.

‘Het moet ook hier weer gebeuren’

“Ik moest er wat meer aan rijden om hem bij me te houden”, vertelt Van Liere. “Het is een spannende, grote baan en er stond wat wind. Ik kon merken dat Hermès wat meer spanning had. Ik ben tevreden met het resultaat, maar het kan beter. We hebben een superseizoen achter de rug maar het moet ook hier weer gebeuren.” In de Grand Prix Special wil Van Liere de foutjes er wat meer uitslijpen, zoals ze dat zelf noemt. “Hermès is in topvorm.”

72,37% voor Thamar Zweistra Thamar

Zweistra beet vanmorgen het spits af voor de dressuurruiters van TeamNL. Samen met de op haar thuisbasis stal Hexagon gefokte Ich Weiss maakte Thamar vandaag haar kampioenschapsdebuut bij de senioren. Zweistra was met haar 18 jaar ooit de jongste Grand Prix-ruiter van Nederland en hoewel zij in Nederland verreweg een heel groot aantal paarden op Grand Prix-niveau uitbracht, moest zij toch 22 jaar wachten voordat ze haar kampioenschapsdebuut mocht maken. In Herning stelde ze als eerste starter niet teleur en reed ze 72,37% bij elkaar.

Zweistra: ‘Gereden voor wat ik waard ben’

De zenuwen waren er niet meer toen ze eenmaal op haar schimmelhengst zat, vertelt Thamar Zweistra. “Ik was heel trots op Ich Weiss. In Rotterdam was hij pittig, hier was hij heel mooi los en heel geconcentreerd. Dan weten we allebei wat we moeten doen. Het foutje in de eners is jammer, want die kan Ich Weiss voor een negen. Ik heb gereden voor wat ik waard was en ik denk dat we goed in vorm zijn. Ik ben zeker blij met deze score.”

Bron: KNHS

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook