Ga naar hoofdinhoud

Frederic Wandres trekt Duke of Britain op valreep terug, geen Spécial voor Van der Putten

Frederic Wandres met Duke of Britain FRH. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Frederic Wandres heeft vanmorgen in overleg met Klaus Roeser, de Chef d'Equipe van het Duitse team, besloten Duke of Britain FRH (v. Dimaggio) niet aan de start te brengen in de Grand Prix Spécial. Vlak voor aanvang van de Spécial maakte het Duitse team dat ook kenbaar aan de organisatie van Herning en daarmee was het te laat om de 'eerste reserve' (de op de 31ste plaats geëindigde combinatie) te laten starten. Die eerste reserve was Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2.

“We hebben die beslissing genomen na de ochtendcontrole. Het is jammer voor Frederic en het team, maar het welzijn van het paard staat voorop”, aldus Roeser. Wandres en de veertienjarige Brits-gefokte Hannoveraan kregen in de Grand Prix wat ongebruikelijke fouten in de galoptour en volgens zijn ruiter voelde hij wat mat aan. Wandres reed hem daarom, naar eigen zeggen, niet helemaal voluit. Later is de verklaring dat Duke of Britain heeft vastgelegen in zijn stal.

Reglement voorziet niet

Jantien van Zon, woordvoerder bij de KNHS, laat aan Horses.nl weten dat de afmelding van Duke of Britain te laat kwam om Marieke van der Putten nog te laten starten. “We hebben uiteraard geprobeerd om te zorgen dat Marieke toch nog zou kunnen starten, maar de FEI heeft daar niet mee ingestemd. Het reglement voorziet eigenlijk niet in zo’n situatie, maar het legal department van de FEI heeft gesteld dat het niet meer kon.”

Programma wreekt zich

Het wat ongebruikelijke programma in Herning – de twee Grand Prix-dagen direct opgevolgd door de Spécial en dan de rustdag in plaats van de rustdag tussen de Grand Prix en de Spécial – lijkt zich ook hier te wreken. Als vandaag de rustdag zou zijn geweest, was er nog voldoende tijd geweest om de startlijst en de startblokken aan te passen.

Bron: Pferd Aktuell/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook