Ga naar hoofdinhoud

Herning 2022: FEI publiceert definitieve inschrijvingen

FEI Wereldkampioenschappen Herning 2022

De definitieve inschrijvingen voor het WK in Herning, Denemarken zijn gepubliceerd. De FEI heeft een overzichtspagina gemaakt waar alle deelnemers per discipline terug te vinden zijn. Het WK wordt gehouden van 6 tot en met 14 augustus. Dit WK is de eerste gelegenheid voor de Olympische en Paralympische teams om startbewijzen voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 te verdienen. Hieronder nog een keer kort een overzicht van het programma.

De dressuur begint op 6 augustus en de eerste medailles worden verdeeld tijdens de Grand Prix (zaterdag 6 en zondag 7 augustus). Maandag 8 augustus komen de beste 30 combinaties aan start in de Grand Prix Special. De beste 15 combinaties van de Special plaatsen zich voor de kür op muziek.

Het springen begint op woensdag 10 augustus met een proef direct op tijd. De landenwedstrijd begint met de eerste manche op donderdag 11 augustus en wordt vrijdag 12 augustus in de tweede manche beslist. De beste 25 combinaties strijden zondag voor de individuele medailles.

Para-dressuur en Voltige

De para-dressuur begint woensdag 10 en donderdag 11 met de individuele proef. De beste drie resultaten uit deze teamtest op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus bij elkaar opgeteld resulteren in het landenklassement .Van iedere Grade (I tot en met V) zijn de beste 8 combinaties (het resultaat van de individuele en de teamtest opgeteld) geplaatst voor de individuele finale, de Kür op Muziek op zondag 14 augustus.

Het WK Voltige voor mannen en vrouwen bestaat uit twee rondes. In de eerste toont de voltigeur een verplichte en een technische test. In de tweede ronde wordt een vrije test uitgevoerd. De scores van de eerste ronde en de finale worden bij elkaar geteld en bepalen de medailles. Ook de Voltige begint op woensdag 10 augustus.

Alle definitieve inschrijvingen kunnen hier terug gevonden worden.

Programma WK Herning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.