Ga naar hoofdinhoud

Strijd om individuele medailles barst los: Vrieling, Smolders en van der Vleuten in de finale

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmiddag om 14.00 uur barst de strijd om de individuele medailles los. De combinaties komen net als bij de landenwedstrijd in omgekeerde volgorde het Stutteri Ask stadion binnenrijden. Voor TeamNL liggen er alle kansen op goede klasseringen want zowel Jur Vrieling (14e) als Harrie Smolders (12e) en Maikel van der Vleuten (9e) staan er goed voor in het individuele klassement.

Na een knotsgekke ontknoping van de landenwedstrijd is Julien Epaillard zijn koppositie kwijtgeraakt en heeft besloten vandaag niet te starten. Nummer één van de wereld Henrik von Eckermann heeft de meeste kansen op het goud: zijn King Edward springt de hele week al fenomenaal en de combinatie begint als favoriet aan de individuele finale.

Drie combinaties wisten tot nu toe de lei schoon te houden. Van deze drie staat Henrik von Eckermann er het beste voor. Hij staat met King Edward op 0.53 strafpunten én staat daarmee bovenaan. Jens Fredricson en Markan Cosmopolit springen ook al de hele week foutloos en staan nog steeds op hun beginnende score van 2.71 strafpunten. Jérôme Guery voegde slechts een strafpunt voor tijd toe aan zijn score van 2.35 en staat met 3.35 nu op het brons. Max Kühner laat na woensdag ook al de hele week alle balken liggen. Hij staat nu met 4.49 strafpunten nipt achter Martin Fuchs die op 4.36 strafpunten staat. De gehele top-5 staat dus binnen vier strafpunten van elkaar wat betekend dat von Eckermann zich geen fout kan permitteren of het goud is weg.

Startvolgorde ruiters TeamNL:

Startlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.