Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets: ‘Niet laten verblinden door zicht op goud’

Op de Wereldruiterspelen in Tryon won Sanne Voets met Demantur N.O.P. drie gouden medailles. “We wisten dat we met ons team na de eerste individuele proef virtueel op goud stonden. Toen gingen we in de landenwedstrijd van start met het idee dat we goud konden winnen", vertelt de amazone die op de KNHS introductiedag 2018 tot één van de geïnterviewden behoorde.

“Frank moest als eerste en die wilde misschien wel iets te graag. Het was een goede proef, maar niet de score waar we op gehoopt hadden. Daarna zijn we bij elkaar gekomen en hebben we de koppen bij elkaar gestoken: ‘We moesten ons niet laten verblinden door het zicht op goud. We zijn gekomen voor een teammedaille en kwalificatie voor Tokyo. Blijf bij het plan’, was de opdracht.”

Beste proef ooit

“Ik reed vervolgens mijn beste proef die ik ooit gereden had. Toen stonden we ineens op de eerste plek en lag de druk bij de Britten. Opnieuw moest Rixt als laatste ruiter, die sfeer was al zo bijzonder. We hebben de laatste proeven van de Britten samen als team zitten kijken. Ze konden ons toen eigenlijk al niet meer inhalen. Dat was een heel mooi moment om samen met het team te delen.”

Wensen en verwachtingen

Demantur N.O.P. is zijn niet in eigendom van Sanne Voets. De amazone heeft daarom een goed advies: “Blijf in overleg met de eigenaren. Spreek over en weer duidelijk uit wat de wensen en verwachtingen zijn. Ga hiervoor bijvoorbeeld aan het begin en eind van het seizoen bij elkaar zitten. Wat vinden de eigenaren zelf belangrijk?”

Eigen weg

“Dat betekent voor mij dat ik in het buitenseizoen para-wedstrijden rij en tijdens het indoorseizoen ook reguliere dressuurwedstrijden. Dit doe ik om zelf beter te worden, om mezelf te motiveren en ook de eigenaren hebben dat graag. Kies je eigen pad, waar jij je goed bij voelt. Doe het op je eigen manier. Ik ben ook eigenwijs en maak mijn eigen keuzes. Je hebt allemaal hetzelfde doel. Voor iedereen is er een eigen weg. Maak je eigen fouten en leer daarvan.”

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook