Ga naar hoofdinhoud

Britse Selectie WK jonge dressuurpaarden

V-Plus op de PSI veiling Foto PSI Auction

De KWPN-goedgekeurde Inclusive (v. Everdale) loopt net als vorig jaar het WK voor jonge dressuurpaarden voor Groot-Brittannië, onder het zadel van Charlotte Fry. Fry wordt naar Ermelo vergezeld door nog twee vijfjarigen en twee zevenjarigen. Onder hen de PSI Auktion topper van 2018 V-Plus (Vivaldi x Fürst Romancier) met Susan Pape.

De vijfjarige Vivaldi-zoon V-Plus van Harmony Sporthorses wordt de in Duitsland wonende Britse Susan Pape gereden. De Amerikaanse Leslie Malone kocht hem vorig jaar op de PSI veiling voor 1.2 miljoen euro. De zwarte hengst komt uit de fokkerij van Paul Schockemöhle.

Kampioen vierjarige dressuurpaarden

Hawtins Lirica (Lemony’s Nicket x Dimaggio) is onder Lucinda Elliot de tweede vijfjarige. De in Engeland gefokte Hannoveraanse merrie was als vierjarige kampioen in haar land. Dit jaar scoorde ze op de kwalificatie in Hickstead 82%.

Zoon van Uphill

Bij de zevenjarigen zijn de KWPN’er Heraldik (Uphill x Silvano N) en de Millenium-zoon Merlot – Royal afgevaardigd. Elizabeth Allen stuurde de Uphill-zoon Heraldik naar de overwinning in Bolesworth. Hij stamt uit de lijn van de KWPN-hengst Amethist. Leah Becket rijdt de in Duitsland gefokte Merlot – Royal. De zoon van Millenium uit een moeder van Rubin-Royal liep onlangs in Leudelange ruim 73% in de proef voor zevenjarigen.

De KWPN-hengst Inclusive is de enige zesjarige die Groot-Brittannië afvaardigt naar het WK. Vorig jaar was de zoon van Everdale ook al present in Ermelo met zijn vaste amazone Charlotte Fry.

Bron Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook