Ga naar hoofdinhoud

Don Juan de Hus en Blue Hors Zack hoofdleveranciers WK Jonge Dressuurpaarden

Daniel Bachmann-Andersen met Blue Hors Zack Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met beide vijf directe zonen zijn de KWPN-gefokte Don Juan de Hus (Jazz x Krack C) en Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz) de hoofdleveranciers van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Met ook nog zeven kleinkinderen via zijn zonen Sezuan (mv. Don Schufro) en Zonik (mv. Romanov) is het aandeel van Blue Hors Zack erg groot.

Van de KWPN kampioen van 2007 nemen Jonker, Skovens Tzarina, Zapp VS, Straight Horse Ascenzione – de volle zus van Sezuan – en Pavo Cup-winnaar Jameson RS2 deel. De niet bij het KWPN goedgekeurde, maar wel in Nederland gefokte Don Juan de Hus had in principe zes ijzers in het vuur, maar zoon Dorian Grey de Hus moest worden afgemeld, omdat hij tijdens de reis naar Ermelo gewond raakte. Wel betreden regerend Wereldkampioen D’Avie, Don Vito de Hus, Emotion de Saint Val, Don Jon OLD en Dakota de Hus de baan.

Everdale en Ampère

Hengsten die ook een groot aantal kinderen in Ermelo hebben lopen zijn Everdale (Lord Leatherdale x Negro) en Ampère (Rousseau x Flemmingh). Beide hengsten hebben vier directe kinderen. Voor Everdale zijn dat Infinity Win T, Jemima LH en Join Me de Massa. Voor Ampère zijn dat Icing For U, Diod, Demand en Amica. Ook loopt kleinzoon Valverde (v. Vitalis) mee.

Ferro-invloed

Drie van deze vier hengsten hebben een opvallende gemeenschappelijke deler. Blue Hors Zack en Ampère voeren beide via vader Rousseau het bloed van stempelhengst Ferro. Ook Everdale heeft Ferro-bloed door zijn aderen stromen, via grootvader Negro.

Bron: KWPN/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook