Ga naar hoofdinhoud

Johan Rockx vervangt Alex van Silfhout in WK-selectiecommissie

Update
Bondscoach ad interim Johan Rockx. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De WK-selectiecommissie bestaat sinds deze week uit Monique Peutz, KWPN-inspecteur Floor Dröge en Johan Rockx. Voormalig bondscoach Johan Rockx vervangt de huidige bondscoach dressuur Alex van Silfhout die wegens al zijn andere werkzaamheden deze functie neer heeft moeten leggen, meldt de KNHS. De huidige selectiecommissie is blij met het 50-tal paarden die zij door hebben verwezen naar de tweede observatie

Johan Rockx gaat de uitdaging met plezier aan: “Het fokken, opleiden en africhten naar Grand Prix paarden is altijd mijn passie, daar sluit deze functie mooi bij aan. Waarbij mijn ervaring als trainer en coach hier goed bij tot uiting komt”.

Veel kwaliteit

De commissie sprak enthousiaste woorden over deze eerste observatiedagen. “Alle twee de dagen hebben wij onder goede omstandigheden heel prettig kunnen werken. Hierdoor hebben we een goed beeld gekregen van de paarden in de verschillende leeftijdscategorieën. Het stukje training na afloop gaf inzicht in de mogelijkheden tot ontwikkeling en geeft ruiters informatie en de gelegenheid om hiermee aan het werk te gaan.”

“We hebben veel kwaliteit gezien en daardoor een grote groep kunnen selecteren bij de zesjarigen. De groep vijfjarigen is qua aantal wat kleiner maar blinkt uit in kwaliteit. Bij de zevenjarigen zorgt het gevraagde niveau voor een kleinere groep die hier al klaar voor is, maar ook daar hebben wij goede paarden die al een mooie proef kunnen neerzetten.”

Afwezigen

De geselecteerde paarden, negentien vijfjarigen, twintig zesjarigen en dertien zevenjarigen, zien we terug tijdens de tweede observatie op 21 en 22 mei in Nunspeet, behalve Jovian (v.Apache). Hij en Andreas Helgstrand zullen niet aanwezig zijn. Wegens andere verplichtingen van de ruiter hebben enkele andere paarden ook de toestemming om tijdens één van de observatiemomenten afwezig te zijn. Zij dienen wel te voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarden. Het gaat om de paarden: Hashtag (v.Cachet L), Intro K (v.Apache), Resim’s Invito (v.Fürstenball). Zij hebben alledrie de eerste observatie gemist deze week.

Renate van Uytert-Van Vliet

Op de lijst met toegelaten combinaties tot de tweede observatie staat ook de naam van de hoogzwangere Renate van Uytert-Van Vliet met de hengsten Just Wimphof (v. De Niro), Johnny Depp  (v. Bordeaux) en In Style (v. Eye Catcher).  Opmerkelijk, aangezien Renate van Vliet toch al enige tijd niet meer in het zadel zit. Navraag bij de KNHS leert dat Esmee Donkers de hengsten deze week heeft voorgesteld en dat een ruiterwissel later in het traject is toegestaan.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook