Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengsten niet in top-3 troostfinale

Dinja van Liere met Kaygo Foto: Melanie Brevink - van Dijk

De drie deelnemende KWPN-hengsten aan de rubriek voor vierjarigen maakten gisteren niet echt reclame voor de gastheer van de Wereldkampioenschappen. Vandaag in de troostfinale voor vierjarigen waren de punten iets hoger dan in de inloopproef, maar Kaygo (v. Capri Sonne jr),  King de Niro (v. De Niro) en Kilimanjaro (v. Bordeaux) hoorden niet in de top-3 volgens de jury.

De troostfinale werd gewonnen door een paard van de sponsor van de rubriek, Arie Yom-Tov. Zijn Killer (George Clooney x Tolando) liep met Sjuul Spelt naar een 8,32. Ook de tweede plaats was voor een Pro Sport Horses (de stal van Yom-Tov)-paard: King Leatherdale (Lord Leatherdale x Ronaldo) werd met Nicolette van Leeuwen tweede (8,28) en de derde plaats was voor Kadans SW (Vivaldi x Lancet) met Marjan Hooge (8,22).

KWPN-hengsten

Kaygo (v. Capri Sonne jr) werd gisteren met een 7,66 18e (ingeschreven met 81 punten), vandaag scoorde hij over de 8 (8,1) en daarmee werd hij vierde. King De Niro (v. De Niro) werd gisteren met een 7,78 gisteren veertiende (ingeschreven met 82,5 punten), vandaag was er een 7,94. De gisteren met een 6,8 als laatste geëindigde Kilimanjaro (v. Bordeaux) kwam vandaag op een 7,44.

Beste tien naar finale

Bij de vierjarige paarden is de kleine finale een troostfinale. De beste tien paarden van de inloopproef lopen de finale morgen. Dit met het oog op dierenwelzijn zodat vierjarige paarden niet drie dagen achter elkaar hoeven te lopen.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook