Ga naar hoofdinhoud

Twee KWPN-ers voor Hongarije naar WK Jonge Dressuurpaarden

De vijfjarigen Jonker (Blue Hors Zack x Fürst Heinrich) en de even oude Jemima (Everdale x Don Gregory) zijn door de Hongaarse Hippische Federatie aangewezen voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Tot de selectie zesjarigen behoort een DSP-gefokte zoon van Bordeaux.

Jonker werd op de Excellent Dressage Sales in 2017 afgeslagen voor 24.000 euro en kwam daar in handen van Kazlea Ltd, een in Cyprus gevestigd bedrijf van Arie Yom-Tov. Amazone Csaba Szokola reed de hengst eerder dit jaar al succesvol in Pilisjaszfalu en Achleiten. Gabriella Erdi heeft Jemima, die eveneens in eigendom is van Kazlea Ltd, onder het zadel. Deze merrie werd eerder geveild op de Van Olst Sales.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen zijn twee paarden geselecteerd voor Ermelo. Nikolett Szalai en Bentley (Bordeaux x Quaterman) en Jazmin Yom-Tov met For Joy (Feedback x Donnerbube II). Laatstgenoemde kwam via de veiling in Westfalen in handen van Kazlea Ltd.

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook