Ga naar hoofdinhoud

Vierde Don Juan de Hus-nazaat voor Frankrijk naar WK Jonge Dressuurpaarden

Jessica Michel met Don Juan de Hus

'His legacy lives on' gaat duidelijk op voor Don Juan de Hus (Jazz x Krack C). Nu Frankrijk bekend heeft gemaakt welke zevenjarigen er worden uitgezonden naar het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo, is ook duidelijk dat daar een vierde Don Juan de Hus-nakomeling bij zit. Het gaat om Dakota de Hus (mv. Florestan I).

Ruim een maand geleden werd al bekend gemaakt welke vijf- en zesjarigen een ticket voor Ermelo op zak hadden. De Societé Hippique Française is verantwoordelijk voor de selectie van deze twee leeftijdscategorieën, terwijl de Franse Federatie dat is voor de zevenjarigen.

Geselecteerd

Dakota de Hus, gereden door Pauline Vanlandeghem, komt overigens niet uit de eerste de beste merrie: haar moeder Florentina is een volle zus van voormalig Wereldkampioen Florencio. De tweede zevenjarige die naar Ermelo mag afreizen is Bel Amour (Bretton Woods x Donnerhall), die werd voorgesteld door Alizee Roussel.

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Vierde Don Juan de Hus-nazaat voor Frankrijk naar WK Jonge Dressuurpaarden

  • J.M ( Hans ) Koopman

    Dit is de 6de jonge DON JUAN de HUS die reeds geselecteerd is voor de WK Jonge Dressuur Paarden te Ermelo..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook